• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Air Arabia, Antalya seferlerini başlatacak

Air Arabia, Antalya seferlerini başlatacak
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli havayolu şirketi Air Arabia, 29 Temmuz'da Sharjah-Antalya direkt karşılıklı uçak seferlerini başlatacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, yaptığı açıklamada, Körfez ülkeleri işadamları ile toplantılar ve tanıtım gezisi programları sonrasında tespit edilen Körfez ülkelerinden Antalya'ya zengin ve nitelikli turist çekmenin önündeki en büyük engellerden birini kaldırma başarısı gösterdiklerini kaydetti.
BAE merkezli havayolu şirketi Air Arabia'nın Antalya'ya direkt uçuş başlatma kararı aldığını bildiren Engin, "Çalışmalarımız sonucu Air Arabia, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 29 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Sharjah-Antalya direkt karşılıklı uçak seferlerini başlatıyor. Haftada 3 gün olacak seferler Antalya turizmi için çifte bayram sevinci olacak" dedi.
Air Arabia'nın Antalya'ya sefer başlatmasının bölge turizme büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Engin, açıklamasında şunları kaydetti:
"BAKA olarak Antalya'ya uçma potansiyeli olan önemli havayolu firmaları ile temasa geçtik. Air Arabia ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında 14 Haziran 2013'te BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi'nde Antalya'dan Körfez pazarına ilgi duyan Antalyalı turizmciler ve Air Arabia yetkililerinin katıldığı toplantı düzenledik. Toplantıda uçak seferlerinin başlatılması için yapılabilecekler ele alındı. Toplantı sonrasında da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çeşitli görüşme ve temaslarımız oldu. Bugün tüm çalışmalarımızın sonucu Körfez'den Antalya'ya ilk uçak seferleri başlatılıyor. Emeği geçen herkesi ve Air Arabia'yı kutluyor, uçak seferlerinin turizm sektörüne ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Air Arabia'nın Antalya seferiyle ilgili mayıs ayından itibaren BAE, Kuveyt, Katar ve Umman'daki hedef kitleye dönük radyo ve televizyon ile gazeteleri kapsayan büyük reklam kampanyası hazırlayacağını da belirten Engin, büyük bütçeyle gerçekleştirilecek reklam kampanyasında Antalya'nın tanıtımının ön planda yer alacağını ifade etti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim