• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Air Astana'nın Antalya seferleri iptal

Air Astana'nın Antalya seferleri iptal
Kazakistan'ın en büyük tur operatörü Travelsystem'in iflas ettiği ve şirket sahiplerinin yurt dışına kaçtığı belirtiliyor. Şirketin Türkiye'de 600 - 1000 arası yolcusunun bulunduğu ve bunların otellerinden atılmakla karş karşıya kaldığı öğrenildi.


Kazakistan'ın en büyük tur operatörü Travelsystem tüm çalışmalarını askıya aldı. Kazakistan Turizm Yatırım ve Geliştirme Bakanlığı'na bağlı Sanayi Departmanı Müdürü Timur Duysengaliev, şirketin yöneticilerinin Avrupa'ya uçtuğunu ve şirket ofislerinin kapalı olduğunu aktardı.
 
TÜRKİYE'DE 600-1000 ARASI MÜŞTERİSİ VAR

 
Timur Duysengaliev, şirketin Air Astana ve Kazakistan'da onlarca seyahat acentesi ile direkt sözleşmesi olması sebebiyle olayın pazarda büyük bir şok etkisi yarattığını belirtti.
 
Duysengaliev, şirketin partnerlerine para ödememesi sebebiyle Türkiye'de 600-1000 arası müşterinin otellerden tahliye edilebileceğini, 80 yolcunun da ülkeye geri dönüşünde sorun yaşanabileceğini açıkladı.
 
İNSAN SAYISI BELİRLENMEYE ÇALIŞILIYOR
 
Duysengaliev, Bakanlık ve Sivil Havacılık Komitesi'nin mağdur durumda kalan insan sayısını belirmeye çalıştığını ve yakın zamanda verileri açıklayacaklarını söyledi. Duysengaliev, Türkiye Konsolosluğunda çalışanları uyardıklarını ve şimdi bundan sonraki zamanlarda gerçekleşecek çıkışları engellemeye çalışıklarını söyledi.
 
AIR ASTANA'NIN ANTALYA UÇUŞLARI İPTAL
 
Yaşananların ardından hava yolu şirketi Air Astana, Travelsystem ile olan anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu. Şubat 2015'te gerçekleşen anlaşmaya göre, 31 Mayıs-29 Eylül tarihleri arasında Astana'dan Antalya'ya karşılıklı 53; 26 Mayıs-29 Eylül tarihleri arasında ise Almaty'den  Antalya'ya karşılıklı 37 uçuş gerçekleşecekti.
 
19 HAZİRAN'A KADAR UÇACAK
 
Air Astana, hukuksal olarak yükümlülük altında olmamasına rağmen mağduriyeti azaltmak sebebiyle 19 Haziran'a kadar olan uçuşları gerçekleştireceğini açıkladı. Hava yolu şirketi, dönüşleri 19 Haziran sonrasına kalan yolcular için 100 dolarlık indirimli tek yönlü uçak bileti hizmeti de sunacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim