• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Air Creation’lar havacılığın maliyetini düşürdü

Air Creation’lar havacılığın maliyetini düşürdü
Yenilikçiliği ve kalitesi ile ün yapmış, dünyanın en büyük flexwing microlight üreticisi olarak bilinen Air Creation’ın birbirinden ünlü hava araçlarını az yakıt tüketimi ve maliyet avantajları ile dikkat çekiyor.

 

Sportif anlamda uçuş keyfinin yaşanabileceği en güzel hava araçlarından birisi olarak gösterilen Air Creationlar, delta kanatlı, süzülme oranları çok yüksek olan, çok küçük alanlara iniş-kalkış yapabilen hava araçları olarak gösteriliyor. Bu hava aracının en önemli özelliği indikten sonra kanatlarını toplayarak 15 dakikada aracın üst bagajına konulabilmesi, gövdesindeki römork yardımı ile istenilen garajına çekilebilmesi ve istediğiniz zamanlarda römorktan çıkarılarak uçuş keyfini yaşatması olarak gösteriliyor.
 
Üst kısımları açık oldukları için uzun mesafe uçuşlarında tercih edilmeyen Air Creationlar, daha ziyade lokal ve sportif amaçlı uçuşlarda kullanılıyor. Kullanımı kolay olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilen bu araçların uçuş eğitimleri ise oldukça pratik. Oldukça az yakıt sarfiyatı gerçekleştiren Air Creationlar’da yakıt olarak kurşunsuz benzin kullanılıyor ve saatte 8-10 litre kurşunsuz benzin harcıyor. Kanadı, kanat iskelet aksamı tamamen alüminyumdan yapılan Air Creation’lar, 60-65, 70-75, 70-72, T4, T6 sertliğinde özel alaşımlı, dikişsiz ve ekstrüzyon çekim, 1 mm ile 1,5 mm et kalınlığında olan çap olarak 80 mm ile 100 mm arasındaki özel yapılmış ve özel sertleştirilmiş dural alüminyumlardan yapılıyor. Alaşım olarak bir Boeing’de kullanılan alüminyum ile Air Creation’da kullanılan alüminyum aynı özelliklere sahip.  Yüksek dayanıma sahip aynı zamanda esnek olabilen çok özel bir alüminyumun kullanıldığı Air Creation’da gövde de tamamen alüminyumdan yapılıyor. Air Creation’ların iskelet aksamı ise iskeletin üzerine karbon fiber giydirilerek yapılıyor. Kanat kısmında ise daklon denilen kumaş kullanılarak araca aerodinamik yapısı veriliyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim