• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Air Finland SHGM'den yine izin istedi

Air Finland SHGM'den yine izin istedi
YENİ Alanya'nın sorularını Finlandiya'da bulunan Alanyalı Erol Uğur'un tercümesiyle yanıtlayan Air Finland Üst Düzey Yöneticisi Raimo Kukkonen...

Air Finland SHGM'den yine izin istedi

YENİ Alanya'nın sorularını Finlandiya'da bulunan Alanyalı Erol Uğur'un tercümesiyle yanıtlayan Air Finland Üst Düzey Yöneticisi Raimo Kukkonen...

Yeni Alanya'nın sorularını Finlandiya'da bulunan Alanyalı Erol Uğur'un tercümesiyle yanıtlayan Air Finland Üst Düzey Yöneticisi Raimo Kukkonen, önümüzdeki hafta (4 Nisan) çarşamba günü 219 kişilik Boeing 757-200 tipi uçaklarını Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na indirmek için yeniden izin girişiminde bulunduklarını söyledi.

Gazipaşa Havalimanı'nın fiziki koşullarını inceleyen Finlandiya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) 28 Mart Çarşamba günü planlanan Gazipaşa uçuşuna onay verip, Türkiye SHGM'nin onay vermeyişiyle ilgili soru üzerine Kukkonen "Biz yolcularımıza Alanya-Gazipaşa Havalimanı biletleri sattık. Bu nedenle uçağımızı Gazipaşa'ya indirmeye çalışacağız" dedi.  

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu'nun "Air Finland'ın iniş izni konusunda geç kaldığı yönünde duyum aldık. Eğer erken başvuru yapılsaydı, izin alabilecekleri belirtiliyor. Çünkü Boeing 757-200 tipi uçakların Gazipaşa tipindeki havalimanlarına iniş izni olduğunu biliyoruz. Yani bir sonraki uçuşa izin çıkabilir" şeklindeki açıklamalarını sorduğumuz Kukkonen, izin başvurusunun geç yapıldığı iddiasıyla ilgili yorum yapmadı. Daha önce "Uçaklarımız dörtlü iniş takımına sahip. 

Bu özellik, uçağın ağırlığını daha fazla noktaya dağıttığı için, küçük pistlere rahatlıkla iniş kabiliyeti sağlıyor. Uçaklarımız, 737-800 tipi uçaklardan büyük ve yolcu kapasitesi 30 kişi daha fazla. Ancak teknik özelliklerinden dolayı iniş-kalkışta risk yok. Bu yüzden Türkiye SHGM'nin inişe onay vereceğine kesin gözüyle bakıyoruz" diyen Kukkonen, pilotlarının simülasyon eğitimlerinde hiç bir sorunla karşılaşmadığı Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na rahatlıkla inebileceklerini tekrarladı. 

'HAVALİMANI OLARAK HAZIRIZ'

Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ise "İnanın biz de sizler kadar heyecanlıyız ve kule olarak, pist olarak, terminal olarak her anlamda hazırız. SHGM'den yeter ki izin çıksın, gerisini bizim tecrübemize bırakın" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim