• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Air France Hewler’e tarifeli sefer başlattı

Air France Hewler’e tarifeli sefer başlattı
Fransa Hava Yolları (Air France), diğer Avrupalı rakipleri gibi Hewler’e de sefer yapmaya başladı.
Air France, Lübnanlı şirket Middle East Airlines ile yaptığı anlaşma ardından Bağdat’tan önce Hewler’e sefer başlattı. Lufthansa grubu da Austrian Arlines aracılığı ile Hewler’e uçuş düzenliyor.
 
Air France tarafından yapılan yazılı açıklamada bu yaz, 2 Temmuz’dan 15 Eylül’e kadar Fransa’nın en büyük havalimanı Paris-Charles de Gaulle’dan Hewler’e doğru uçuşlar önerdiklerini bildirdi.
 
Böylece, Lübnan’a doğru seyahat eden Air France yolcuları, burada Middle East Airlines’in günlük uçuşları ile Hewler’e inebilecekler.
 
Air France, “İstikrarlı ve doğal kaynak zengini bölge olan Irak Kürdistan’ı yıllardan beridir büyük batılı firmaların yatırımlarını çekiyor” yorumunda bulundu.
 
Bağdat’a uçuş olup olmayacağı konusunda AFP’nin sorusunu yanıtlayan bir Air France sözcüsü, Beyrut üzeri Paris-Hewler bağlantısının bu düşünceyi beslemekte olduğunu söyledi. Sözcü, “yerel durumu gözlemlemek için bu bir fırsattır” dedi.
 
Çoğu havayolu şirketi gibi Fransa Hava Yolları da Paris ile Bağdat arasındaki direk uçuşları, Irak tarafından Kuveyt’in işgali ile başlayan Birinci Körfez Savaşı sırasında, 1990’da durdurmuştu.
 
2010 yılından beri Paris-Bağdat arası uçuşlar için girişimlerde bulunuldu ancak güvenlik koşulları yeterli olmadığı gerekçesiyle bu uçuşlar yapılamadı.  Sonuç olarak Avusturya şirketi Austrian Airlines, Avrupa ile Irak’ın başkenti arasında Haziran 2011’de uçuşları başlattı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim