• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Air France'a tepkiler giderek artıyor

Air France'a tepkiler giderek artıyor
Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarma kararları sonrası ülkede yeni protestolar yapıldı.

Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France'daki işten çıkarma kararları sonrası ülkede yeni protestolar yapıldı.

Air France çalışanları başkent Paris'te ve Strazburg, Marsilya, Toulouse ile Nantes kentlerinde işten çıkarmaları protesto etti.

Paris'te Ulusal Meclis binası önünde yapılan gösterilere bini aşkın kişi katıldı.

"Ben gömleğim", "Sosyal şiddet hayatlarımızı parçalıyor" ve "İşimize ve haklarımıza sahip çıkalım" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Air France'ın yeniden yapılanma planına tepki gösterdi.

Bazı sendika üyeleri parçalanmış gömlekler giyerek, daha önceki protestoda şirket yöneticilerinin gömleğini yırtan çalışanların tutuklanmasını protesto etti.

AA muhabirine konuşan 37 yaşındaki Air France çalışanı François Jouber, "Air France'da yapılanlara 'dur' demek için buradayız. Her şey patronların isteği doğrultusunda yapılıyor. Bütün ayrıcalıklara onlar sahip. Şirketteki yeni yapılanmaya tamamen karşı değilim ancak kabullenemiyorum. Çalışanlardan fedakarlık bekliyorlar. Eğer bunu istiyorlarsa bu fedakarlığı önce kendilerinin yapması gerekir" dedi.

Sendika üyesi 42 yaşındaki Isabelle Bodines ise "İnsanların kitlesel olarak işten çıkarılmasına karşıyım. Çalışanların farklı kategorilere ayrılmasını ve hava yolları çalışanlarının işten çıkarılma baskısı altında çalışmalarını istemiyoruz" diye konuştu.

Gösteriler devam ederken yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Air France Yönetim Kurulu Başkanı Frederic Gagey, sendikalarla görüşmelerin yıl sonuna kadar bitirilmesi halinde, 2016 yılı içinde 1000 kişinin gönüllü olarak işten çıkmasını öngördüklerini söyledi.

Gagey, Air France'da çalışanlarla yönetim arasında her zaman iyi bir diyalog olduğunu ancak bazı durumlarda iletişim sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa Başbakanı Manuel Valls, 5 Ekim'deki eylemlerde protestocuların yöneticilere uyguladığı fiziksel şiddetin kabul edilemez olduğunu dile getirmişti. Eylemcilerin saldırısında, Gagey ve eylemde gömleği parçalanan İnsan Kaynakları Müdürü Xavier Broseta ile yöneticilerden Pierre Plissonier bulundukları binayı terk etmek zorunda kalmıştı.

Air France'ın planına göre şirket, 2016-2017 yıllarında 300 pilot, 700 kabin görevlisi ile yaklaşık bin 900 yer görevlisinin işine son verecek. Air France ayrıca zarar eden bazı uçuş destinasyonlarını da kapatacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim