• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Air France'den 'uçaktan indirilmeye' ilişkin açıklama

Air France'den 'uçaktan indirilmeye' ilişkin açıklama
Air France, Paris-İstanbul seferinde engelli bir yolcunun uçaktan indirilmesine ilişkin haberler hakkında bir basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklama şu şekilde;

"2 Temmuz 2014 tarihinde, Air France’ın AF1590 uçuş numarasıyla Paris Charles de Gaulle – İstanbul Atatürk Havalimanı seferini yapan uçağı, Uluslararası Tokyo Konvansiyonu çerçevesinde, genç engelli bir yolcunun uçuş ve yolcu güvenliğini tehdit edici durumu sebebiyle Münih havalimanına acil iniş yapmak zorunda kalmıştır.

Air France Münih personeli, iki aile ferdiyle birlikte uçaktan inen yolcuya ilk tıbbi müdahalenin yapılmasını sağlamıştır. Engelli yolcunun annesi, Nazime Güngör, Münih havalimanında oğlunun sakinleşmesini ve kriz geçirmemesini sağlayacak ilacını uçuştan yeterli süre önce vermediğini teyid etmiştir. Münih havalimanına indikten sonra verilen ilacıyla genç yolcu sakinleşmiştir.

Münih’te Güngör Ailesi’ne tıbbi yardım, uçuş seçenekleri ve gerekirse konaklamanın da dahil olduğu tüm hizmetler sunulmuştur.

Ailenin biletleri iptal edilmemiştir. Aile, Münih’ten Air France ile sunulan İstanbul uçuş seçeneklerini reddetmiş ve aile fertlerinden biri, başka bir havayolu şirketiyle tek yön bilet satın almayı tercih etmiştir.

Kamuoyunun bilgisine, yolcumuzun Fransız vatandaşı olduğunu, uçağımızın acil iniş yapmasının uçuş ve Güngör Ailesi’nin de dahil olduğu yolcu güvenliği önceliği sebebiyle gerekli olduğunu sunarız.

Engelli yolcumuzun tıbbi durumunda öngörüldüğü gibi ilacının uçuştan yeterli zaman önce verilmesinin, bu üzücü olaylar zincirini önleyebileceğini vurgulamak isteriz.

Kamuoyu ve tüm ilgili medya mensuplarının dikkatine saygı ile sunarız."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim