• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Airbus, Boeing ile siparişte arayı açıyor

Airbus, Boeing ile siparişte arayı açıyor
Önceki gün kapılarını açan ‘49’uncu Uluslararası Paris Havacılık Fuarı’nda Airbus ve Boeing uçaklarına 2 günde 30 milyar dolara yakın sipariş geldi.

Airbus Boeing ile arayı açıyor

Önceki gün kapılarını açan ‘49’uncu Uluslararası Paris Havacılık Fuarı’nda Airbus ve Boeing uçaklarına 2 günde 30 milyar dolara yakın sipariş geldi.

Pazar gününe kadar toplam siparişin 60 milyar doları aşması beklenirken, Boeing ve Airbus’a verilen 200’den fazla sipariş geçtiğimiz yıl İngiltere’de düzenlenen fuarı da ikiye katladı. Fuarda havayolu şirketleriözellikle daha düşük yakıt tüketimi değerleri sayesinde çevreci yapıya kavuşturulan yeni uçaklar için sıraya girerken, siparişlerde Airbus Boeing’le arasında farkı açıyor.

Hipersonik veya güneş enerjisi ile çalışan uçak konseptleri fuarın en dikkat çekici modellerini oluştursa da asıl rekabet, dünyanın en büyük uçak üreticileri arasında gerçekleşiyor. Airbus’ın en çok sattığı modeli A320’nin yeni versiyonunu tanıttığı fuarda, pazar gününe kadar gününe kadar toplam siparişlerin 600’ü aşması bekleniyor. Boeing ise 747-8 modeli için ismini açıklamak istemeyen iki havayolu şirketi ile anlaşma imzaladı.

2015’te teslim edilecek

Leasing şirketlerinin de yoğun ilgi gösterdiği fuarda General Electric’in Havacılık Leasing bölümü Gecas da 60 adet A320 neo siparişi vererek 5.47 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı. Bu uçakların yeni nesil motorları sayesinde çok daha düşük yakıt tüketimi sunarak müşterilere maliyet avantajı sağladığı belirtilirken, Boeing’in 737 serisinde yenilemeye gitmesi içinde ABD’li üreticiye ciddi bir rekabet baskısı yarattığı kaydedildi. Airbus’ın yenilenen A320 ailesi için şimdiye kadar aldığı 500’den fazla siparişin 10 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğu belirtilirken, şirketin teslimatlara 2015 yılı sonunda başlayacağı ifade edildi.

Hindistan, 16 milyar dolarlık Airbus alıyor

Hindistan’ın uygun fiyatlı havayolu şirketi IndiGo, 16 milyar dolarlık sipariş verdi. Airbus’tan 180 adet yeni A320 uçak alacak olan IndiGo’nun 16 milyar dolarlık siparişi, tarihin en yüksek tek seferde yapılan en yüksek uçak alımı olma özelliğini taşıyor. Bu anlaşmanın Ocak ayında duyurulduğu ancak karşılıklı imzaların atılmasıyla birlikte siparişlerin resmi olarak verildiği kaydedildi. Diğer bir taratan Malezyalı havayolu şirketi AirAsia’nın 200 uçakla 18 milyar dolarlık bir sipariş vermesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim