• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Airbus ile Türk Hava Kuvvetleri anlaştı

Airbus ile Türk Hava Kuvvetleri anlaştı
Airbus Defence & Space, Türk Hava Kuvvetleri’nin Kayseri’deki 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezini “CN235 uçakları için Bölgesel Destek Merkezi” olarak yetkilendiriyor.


Airbus Defence & Space, İDEF 2015 fuarının ilk gününde Türk Hava Kuvvetleri ile Kayseri’ deki 2’nci HİBM Komutanlığı’nın Türkiye ve bölgedeki CN235 uçakları için yetkili “Bölgesel Destek ve Bakım Merkezi” olması için gerekli sertifikasyon sürecini başlatmak maksadıyla “İyi Niyet Anlaşması” imzaladı.

Türkiye; toplam 59 uçak ile dünyadaki en büyük CN235 filosuna sahip ülke olarak, 20 yıldır uçakların bakım, onarım, revizyon ve modernizasyonu konusunda engin bir tecrübe ve kabiliyet kazandı.

Türk Hava, Deniz ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları envanterinde yer alan CN235 uçaklarına yönelik kazanılmış bu kabiliyetlerin yalnız ülke içinde değil, bölgede kullanılan diğer uçaklara da destek vermesinin uygun olacağı değerlendirildi.

Bu süreçte;  öncelikli olarak müttefik bir ülkeden CN235 uçağı getirilerek testler ve deneme uygulamaları yapılması, takiben “Çerçeve Anlaşması” hazırlanarak CN235 uçakları için Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Airbus Defence & Space arasında “Stratejik İşbirliği”ne geçilmesi bekleniyor.

Airbus Defence & Space Lojistik Destek ve Servis Başkanı Philippe Galland: “Türkiye’nin CN235 uçakları ile ilgili operasyon ve destek konusunda engin tecrübesi bulunuyor, biz de Türk Hava Kuvvetleri’ni CN235 küresel destek ağına dahil ederek desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İyi Niyet Mektubu’nu Türk Hava Kuvvetleri adına imzalayan Hava Lojistik Komutanlığı 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral: “Airbus Defence and Space’e bu önemli sertifikasyonu almamızdaki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.  Bölgemizde bu yeni kabiliyetimiz ile gerçekleştireceğimiz operasyonlar için heyecan duyuyoruz” dedi.  

thk1_116.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim