• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Airbus kürsel öğrenci yarışı jürisi belli oldu

Airbus kürsel öğrenci yarışı jürisi belli oldu
Airbus dünyanın her yerinden öğrencileri daha yeşil bir havacılık endüstrisi için yeni fikirler geliştirmeye yönelik yarışmasının jüri üyeleri belirlendi.

AİRBUS, FYI JÜRİ ÜYELERİ BELİRLENDİ

Airbus dünyanın her yerinden öğrencileri daha yeşil bir havacılık endüstrisi için yeni fikirler geliştirmeye yönelik yarışmasının jüri üyeleri belirlendi.

Alman Havacılık ve Uzay Sanayi Merkezi Başkanı, Emirates’in Hükümet, Çevre ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, havayolu şirketi Go’nun kurucusu ve BBC Global Haberler Başkanı; uluslararası FYI yarışması jürisinde yerlerini aldılar.

Airbus dünyanın her yerinden öğrencileri daha yeşil bir havacılık endüstrisi için yeni fikirler geliştirmeye 30.000€ ödüllü yarışması ile çağırıyor. Gelecek Haziran’da Paris’te finale kalan öğrenciler, aynı zamanda Alman Uzay Ajansı gibi de çalışan Alman Havacılık ve Uzay Sanayii Merkezi(DLR)’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Woerner başkanlığındaki jürinin karşısına çıkacaklar.

Türkiye’den yarışmaya İstanbul Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Kocaeli Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitelerinden toplam 6 grup katılıyor.

Panelde Prof. Woerner’ın İngiltere menşeili ucuz havayolları şirketi- daha sonraları İngiltere’deki easyJet’in bünyesine katılan- Go’nun kurucusu ve CEO’su aynı zamanda İngiltere’nin başarılı 2012 Olimpiyatları ihalesinin kurucu meclis Başkanı Barbara Cassani de jüri masasında yerini alacak. Kendisi aynı zamanda İspanyol ucuz havayolu şirketi Vueling ve Avrupalı otel grubu Jurys Inns’in başkanı olarak da görev yaptı. Jürinin diğer üyeleri ise dünyanın başlıca havayolu şirketlerinden Emirates’in Hükümet, Çevre ve Halkla İlişkilerinde Sorumlu Başkan Yardımcısı Andrew Parker ile dünyanın önde gelen uluslararası multimedya yayıncısı BBC’nin tüm yazar kadrosu lideri ve yönetici Peter Horrocks.

FYI Patronu ve Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Charles Champion’ın da içinde bulunduğu üst düzey Airbus temsilcileri de jüride yer alacak. Bugün jüri üyelerini açıklayan Champion: ‘’FYI’da bu denli üst düzey kişilere sahip olmak ne başarmaya çalıştığımızın öneminin bir göstergesidir. Bu, uçak seyahatine artan talep ile daha iyi bir çevreyi dengelemek adına, geleceğin eko-verimli havacılık endüstrisi vizyonumuzun parçası olmak isteyen öğrenciler için benzersiz bir fırsat’’ dedi.

FYI 2011’e katılmak isteyen öğrenciler üç veya beş kişilik takımlar halinde yarışmanın web sitesinden 30 Kasım 2010’a kadar başvurularını gerçekleştirmek zorundalar. Proje teklifleri için ise son tarih 10 Aralık 2010. İkinci tura geçen öğrenciler Airbus çalışanlarının desteğiyle sunumlarını daha detaylarını getirecekler. Finale kalan beş takım Haziran 2011’de Uluslararası Paris Havacılık Fuarı - Le Bourget zamanında Paris’e VIP bir seyahat kazanacak ve jüriye sunumlarını gerçekleştirecekler.

Yarışmaya tüm milliyetlerden, cinsten ve mühendislikten pazarlamaya; işletmeden bilime; felsefeden tasarıma her bölümden öğrenciler katılabilirler. Airbus’ın uçakların yaşam ve üretim süreçlerindeki çevre performanslarını artırmak için uyguladığı ‘Çevreci Hayat Döngüsü’ yaklaşımının 5 aşaması olan tasarım, tedarik zinciri, üretim, uçak operasyonları ve kullanım sonrası alanlarından herhangi birini içeren sunumlar kabul edilecek. FYI 2011, 2008 yılında lansmanı yapılan ve 80 ülkeden 2,350 öğrencinin katıldığı açılış yarışmasının izinden gidiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim