• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Airbus, Ortadoğu siparişlerinden ümitli

Airbus, Ortadoğu siparişlerinden ümitli
Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelecek siparişlerde tahminlerini aşmayı beklediklerini açıkladı.

Airbus, Ortadoğu siparişlerinden ümitli

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelecek siparişlerde tahminlerini aşmayı beklediklerini açıkladı.

Avrupalı şirket, özellikle bu Kasım’da Dubai’de düzenlenecek havacılık fuarından ümitli olduğunu bildirdi. Medyaya açıklama yapan Airbus Ortadoğu Başkanı Habib Fekih, bu yıl için 90 sipariş beklemelerine rağmen yılı üç basamaklı sipariş ile kapatmayı tahmin ettiklerini söyledi. Fekih, Dubai fuarında siparişin Katar Havayolları’ndan gelebileceğini, havayolu ile görüşmelerin devam ettiğini ve bunun devam eden bir süreç olduğunu ifade etti. Yetkili, Doha merkezli havayolunun geçen Haziran’da Paris havacılık fuarında beş Airbus 380 ve 50 adet dar gövdeli A320 siparişi vermesi beklendiğini fakat ABD’li rakibi Boeing’den altı adet uçak satın aldığını hatırlattı. Airbus’un bölgedeki Emirates ya da Etihad gibi diğer büyük havayolları ile şu anda görüşmede bulunmadığı öğrenildi. Uzmanlara göre, Ortadoğu ülkelerindeki siyasi karışıklık ve artan petrol fiyatları bölgedeki havayollarının alım gücünü etkiledi. Karışıklıklar nedeniyle hava trafiğinde yavaşlama ve bazı teslimatların tarihinde değişiklik yapıldığını ifade eden Airbus yetkilisi, diğer ülkelerde çok sağlıklı bir büyüme yaşandığını sözlerine ekledi. Zor durumdaki ABD ekonomisi ve Avrupa’daki borç krizinden dolayı bazı küresel müşterilerin önümüzdeki aylarda kredi bulmada zorluk yaşaması beklenirken bu sürecin çabuk atlatılması umuluyor. Ortadoğulu havayolları, Airbus’ın siparişlerinin yüzde 9.5’ini temsil ediyor. Dünyanın en genç filolarına sahip bölge havayolları, Airbus gibi diğer uçak üreticisi firmalar için de büyük önem taşıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim