• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Airbus ve Air Kanada'dan kusursuz uçuş

Airbus ve Air Kanada'dan kusursuz uçuş
Uçuş, bugün bile uçuş başına CO2 emisyonunu yüzde 40 azaltma imkanı sunuyor.

Airbus ve Air Kanada, normal uçuşlarla karşılaştırıldığında karbon dioksit emisyonunu yüzde 40 azaltma amacı taşıyan Kuzey Amerika’nın ilk “Kusursuz Uçuş”unu gerçekleştiriyor. Airbus A319 uçağı ile gerçekleştirilen ve Kanada’nın Toronto şehrinden kalkıp Meksiko City’ye yapılan ticari uçuş havacılık endüstrinin karbon dioksit salınımı azaltma konusunda odaklandığı 4 temel alanda yenilikler içeriyor: son teknoloji ürünü bir uçak, sürdürülebilir alternatif yakıtlar, yeni ve kolaylaştırılmış Hava Trafik Yönetim prosedürleri ve ideal operasyon koşulları.

Uçuş günümüzde var olan en iyi operasyonel ve çevreci olanaklar kullanılarak gerçekleştiriliyor. “Kusursuz Uçuş” ismi takılan uçuş süresince:

•           Kendi pazar segmentinin en eko-verimli uçağı kullanılıyor.

•           SkyNRG tarafından sağlanan ve kullanılmış pişirme yağından yapılan sürdürülebilir bio-yakıt karışımı kullanılıyor (yüzde 50 oranında bir karışım).

•           Optimize edilmiş uçuş rotaları ve yükseklikleri takip ediliyor. Hava Trafik Yönetimi otoriteleri ile yapılan anlaşmalar uyarınca Airbus A319 en direkt rotada en verimli dikey uçuş profilini kullanarak ve CDA (sürekli alçalarak yaklaşmak-continues descent approach) ile Mexico City’ye inecek ve böylece yakıt tasarrufu sağlarken ses limitlerini de aşağı çekecek.

•           Tek motor kullanarak taksi yapma, gelişmiş aerodinamik için uçağın dışarıdan temizlenmesi, hafif kabin malzemelerinin kullanılması ve çok özel uçuş planı gibi birçok değişik eko-verimli operasyon prosedürlerinin kombinasyonu kullanılıyor.

Airbus CEOsu ve Başkanı Fabrice Bregier: “Bugün Air Kanada ile gerçekleştirilen uçuş havacılık endüstrisinin emisyonu azaltmak ve çok daha fazla Kusursuz Uçuş gerçekleştirmek için güçlü bir pozisyonda olduğunu kanıtlıyor. Bunu günlük hayatta ticari uçuşlara uygulayabilmek için sürdürülebilir bio-yakıt kullanımını teşvik edecek politik güce ve hava trafik yönetim sistemlerinin modernize edilmesine ihtiyaç var. Hükümetler ve havacılık endüstrisinin tüm paydaşlarının desteği ile bugünün limitlerinin dışında düşünmeli ve girişimde bulunmalıyız” dedi. 

Air Kanada Kıdemli Başkan Yardımcısı ve COOsu Duncan Dee: “Air Kanada olarak karbon ayak izimizi azaltma sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bio-yakıt kullanarak gerçekleştirdiğimiz uçuşumuz da çevre bilincine olan sürekli yatırımlarımızın bir göstergesi. 1990 yılından bu yana havayolumuz yüzde 30 daha az yakıt kullanır hale geldi ve biz bu rakamları daha da iyileştirme konusunda kararlıyız. A319 ile gerçekleştireceğimiz Toronto-Mexico City uçuşumuz da bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en yeşil uçuş” dedi.

Dünyanın lider uçak üreticisi Airbus, “Kusursuz Uçuş”un peşini bırakmayacak ve bir uçağın çevreye etkisini en aza indirecek uygulamaların bugün başlayabileceğine inanıyor. Airbus’ın Ar&Ge yatırımlarının yüzde 90’ından fazlası çevreye fayda sağlayacak alanlara yapılıyor.

Airbus 2020’ye kadar yüzde 20 daha az karbon emisyonu gibi endüstrinin hedeflerine ulaşması konusunda kendisine düşen görevleri fazlası ile yapma konusunda kararlı.

air-canada-a319.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim