• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Airbus'a rüşvet suçlaması

Airbus'a rüşvet suçlaması
Türk Hava Kurumu soruşturmasını yürüten Savcı Ali Alper Saylan’ın, dünya uçak devi Airbus hakkında, Türkiye’deki ihalelerde rüşvet dağıttığı iddiasıyla, “güvenlik tedbirleri uygulanması” ve “idari para cezası kesilmesi” talebinde bulundu.


Türk Hava Kurumu soruşturmasını yürüten Savcı Ali Alper Saylan’ın, dünya uçak devi Airbus hakkında, Türkiye’deki ihalelerde rüşvet dağıttığı iddiasıyla, “güvenlik tedbirleri uygulanması” ve “idari para cezası kesilmesi” talebinde bulundu.

Saylan, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve toplam 40 kişi hakkında iddianame hazırladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; İddianamede, Türkiye’de görev yapan firmanın temsilcileri Maria Luisa Sınıcop Alberti ve Oliver Lambert de “Sağlık Bakanlığı’na helikopter alım ihalesinde” rüşvet verdikleri, ihalaye fesat karıştırdıkları iddiasıyla şüpheli olarak yer alıyor. Savcı, iddianamede, mahkemeden taleplerde bulundu. Bu talepler arasında Airbus ile ilgili olanlar dikkat çekti. Savcı Saylan, firmanın iki temsilcisinin, rüşvet verdiklerini iddia ederek, şirket tüzel kişiliği için TCK 253’üncü ve TCK 60’ıncı maddeleri kapsamında “tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbirleri” uygulanmasını; ismi geçen firma hakkında, tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde görev üstlenen kişilerce tüzel kişinin yararına olarak rüşvet suçunun işlenmesi nedeniyle yargılama yapmakla görevli mahkemece Kabahatler Kanunu’nun 43/A maddesi uyarınca para cezasına karar verilmesini talep etti.

Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım’ın Ankara’da Eurocopter (Airbus) firmasının temsilcisi Maria Luisa Alberti ile görüştüğü video görüntüleri ile kanıtlandı. Görüşmelerden sonra Emre Yıldırım’ın arkadaşı Şafak Şimşek’in işlettiği THK Üniversitesi kantinini çalıştırılan Hakan Azemoğlu’nun adına kurulan firmanın hesabına “Airbus Group N.V.”den 649 bin Euro yatırılıyor. MASAK raporlarına yansıyan hesap hareketlerinde para 1 milyon 388 bin TL olarak Emre Yıldırım’ın “Asay Savunma Petrol Eğitim” şirketine transfer ediliyor.

GÖRÜNTÜLER DELİL OLARAK DOSYAYA GİRDİ

Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım’ın  Eurocopter (Airbus) firmasının temsilcisi şüphelilerinden Maria Luisa Alberti ile görüştüğü video görüntüleri dosyaya delil olarak konuldu. Görüntülerde, Yıldırım, saat 14.00’te lobide Alberti ile buluşuyor. Ardından Yıldırım’ın oğlu Emre Yıldırım geliyor. Üçlü görüşmeyi sürdürürken, dışarıda bekleyen Osman Yıldırım’ın özel kalem müdürü İrfan Yıldız geliyor. Emre Yıldırım kendisine cep telefonu benzeri bir paket verip gönderiyor. Bu görüşmeden 16 gün sonra raporlarda bahsi geçen para transferleri yaşanıyor.

(Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim