• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Airbus'a yüksek performanslı sistem

Airbus'a yüksek performanslı sistem
Sistem, deprem konteynerleri gibi istenilen her yere taşınabiliyor, kendi güç kaynağı ve soğutma sistemine sahip durumda.

HP, yüksek performanslı bilgi-işlem (HPC) teknolojisini kullanan Optimum Performanslı Veri Merkezleri ile Airbus için dünyanın en büyük yüksek performanslı endüstriyel bilgisayar sistemini kurduğunu duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Airbus, HP Optimum Performanslı Veri Merkezleri (PODs) çözümü ile süper bilgisayar kapasitesini ikiye katladı. Kendi güç kaynağı ve soğutma sistemi olan konteynerlerde depolanan sunucu/depolama/network birimlerinden oluşan POD'lar kolay kurulum ve mobilite desteği ile işletmelere büyük kolaylık sağlıyor; şirketlere tek bir büyük süper bilgisayar satın almaktan daha uygun maliyetli bir seçenek sunuyor. Konteynerli HP POD çözümleri, veri merkezlerini bir ülkeden başka bir ülkeye, şehre veya adrese taşımak isteyen kurumlara da büyük esneklik sağlıyor.

Airbus, süper bilgisayar kapasitesini arttırmak için 4 yıllık süreçte iki HP POD satın alarak dünyanın en büyük endüstriyel HPC (high performance computing) sistemini kurdu. Bu satın alma, aynı zamanda, ilk konteynır kullanımlı HPC iş anlaşması olarak da kayıtlara geçti. Airbus'ın HPC sistemi, Dünyanın En Güçlü 500 Süper Bilgisayarı listesinde de 29. sırada yer aldı.

HP tarafından üretilen ve test edilen modüler HP POD'lar Fransa Toulouse ve Almanya Hamburg'daki Airbus tesislerine teslim edildi.

7/24 Yaşayan Kurumların temeli olan HP Birleşik Altyapılar mimarisine dayalı POD'larda sanallaştırma desteği ile sunucu, depolama, ağ donanımlarına ek olarak yazılım ve yönetim uygulamaları da bulunuyor.

Deprem konteynerleri gibi istenilen her yere taşınabilen HP POD konteynerleri kendi güç kaynağı ve soğutma sistemine sahip bulunuyor. AA.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim