• BIST 9548.09
  • Altın 2491.141
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.583
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Airbus'ın şeffaf gövdeli uçak üretimi planı

Airbus'ın şeffaf gövdeli uçak üretimi planı
Airbus, tamamen şeffaf gövdeli yolcu uçağı üretmeyi planladığını açıkladı.

AIRBUS'IN GELECEKTEKİ UÇAĞI

Airbus, tamamen şeffaf gövdeli yolcu uçağı üretmeyi planladığını açıkladı.

Yeni tasarım, yolcuları gökyüzünde süzülüyormuş gibi hissettirerek, şehir ve doğa manzaralarını sınırsız bir şekilde izleme imkanı verecek.

Airbus mühendisleri, yüksek teknoloji ürünü seramik bir kaplamayla üretilecek uçakta, kaptanın bir düğmeye basarak elektrik titreşimleri gönderebileceğini düşünüyor. Kabin çatısı, duvarlar ve taban, bu düğmeye basılmasıyla sanki yokmuş gibi olacak ve bu, yolculara üzerlerinde uçtukları manzarayı 360 derecelik bir açıyla görebilmelerine imkan verecek.

Airbus araştırma ve teknoloji departmanı başkanı Axel Krein, Alman Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, "Geleceğin uçakları beş kıtanın harikalarının manzaralarını benzersiz ve engelsiz bir şekilde sunacak. Piramitleri ve Eyfel Kulesi'nin uçağın şeffaf tabanından hiçbir engel olmadan görebileceksiniz" diyor.

Airbus planlarını şirketin 'The Future, By Airbus' (Gelecek, Airbus) başlıklı raporunda açıklandı. Rapor, şirketin mühendisleri 2050'de uçakların nasıl olmasını hayal ettiklerinden yola çıkılarak hazırlandı.

Raporda, hidrojenle çalışacak, motor sesini azaltmak amacıyla uçağın kanatlarına değil, gövdesine yerleştirilen aerodinamik motorlara sahip 'Cryoplane' uçağına dair bilgiler de yer aldı.

Rapordaki diğer fikirler arasında, çatlamalar durumunda yüksek teknoloji ürünü yapışkan içeren mikroskobik nano-kapsüller kullanarak kendini tamir edebilen uçak kaplaması da bulunuyor. Şirket, nano-maddelerin koltukların kendi kendini temizlemesi için de kullanılabileceğini belirtiyor.

Raporda ayrıca, en rahat yolculuk için yolcunun vücut şekline uyum sağlayan koltukların yanı sıra kabinde sahal dekorlar yaratmak amacıyla holografik projeksiyonların kullanılabileceği de belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim