• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Airex İstanbul, kapılarını ziyaretçilere açtı

Airex İstanbul, kapılarını ziyaretçilere açtı
Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı AIREX ISTANBUL 2010 bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

VE AIREX 2010 HEYECANI BAŞLADI

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı AIREX ISTANBUL 2010 bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

Katılımcı uçak sayısında dünyanın en büyük fuarlarını geçen AIREX ISTANBUL 2010, Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı bugün saat 10:00'da, İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda kapılarını 8. kez açtı.

3 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuar, dünyanın en önemli sivil havacılık platformları arasında yer alıyor. Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlükleri desteğinde; Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları Holding ve Türk Hava Yolları Teknik sponsorluğunda düzenlenen organizasyon; 40’ın üzerinde özel iş jetini, bölgesel ve uzun menzilli yolcu uçaklarını ve yeni nesil sportif hava araçlarını ziyaretçilerle buluşturmaya başladı.

Fuarın açılışına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç Dr. Temel Kotil, TAV Yönetim Kurulu Başkanı (CEO) Sani Şener, İstanbul İl Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Ahmet Aydın, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur ve bir çok önemli isim katıldı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil " Bakanımız "2002 yılında herkes uçacak, uçmayan kalmayacak" demişti. Ona çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkür de valimize. Bu fuar ilerleyen senelerde yörenin en büyük fuarı olacak. Buradaki uçak sayısı Singapur Air Show'dan fazla. Dubai, Doha ve Bahreyn'i de geçmek istiyoruz. Çünkü İstanbul çok önemli bir havacılık merkezi. 2023 yılında Türkiye kendi uçağını yapacaksa Sayın Bakanımızın bahsettiği gibi Air Show olarak en iyi olmasını istiyoruz. İstanbul'un havacılık merkezi olması için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener ise yaptığı konuşmada, “Bugün Avrupa’da havada diğer kıtalara uzanan 150 bin otoban bulunuyor. 20 bin uçak da bu otobanları kullanarak yılda 4,7 milyar yolcu ile seyrüsefer yapıyor. Bu ekonominin yerini alabilecek, başka hiçbir ekonomik faaliyet yoktur. Hava yolu ulaşımında sekiz yıl önce ülkemizde 33 milyon olan yolcu sayısının bu yıl 100 milyona ulaşması hedefleniyor. Havacılığın kazandığı ivmeyle Airex Fuarı, geçtiğimiz senelerde olduğundan çok daha fazla uluslararası ve Türk havacılık otoriteleri tarafından takip edilecektir. Böyle önemli bir organizasyonun ana sponsorluğumuzda gerçekleşiyor olması bizlere gurur veriyor” dedi.

İlk kez 1996 yılında düzenlenen ve her iki yılda bir yapılan Airex İstanbul, katılımcı profili itibarı ile "Sivil Havacılık ve Havalimanları" endüstrilerinin her ikisini de kapsayan dünyadaki tek fuar olma özelliğini taşıyor.
AIREX ISTANBUL 2010'a bu yıl dünyanın en büyük yolcu uçağı olan ve sadece 2 fuarda sergilenen Airbus'ın A380 tipi yolcu uçağı da katılacak bugün saat 13:00'da Atatürk Havalimanı'na geliyor. Uçağın yaklaşık 5 saat kadar fuar alanında durması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim