• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Airshow Side dünya şampiyonunu ağırlıyor

Airshow Side dünya şampiyonunu ağırlıyor
Türkiye’nin tek düzenli uluslararası hava gösterisi “Airshow SİDE”; 3. yılında dünya şampiyonlarını Side’de buluşturuyor.

 

Bu yıl, 25 – 26 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek “Airshow SİDE”; kadınlar arası uçak akrobasisi yarışmalarında 7 kez dünya şampiyonluğu elde eden, en ünlü kadın spor pilotu Rus asıllı Svetlana Kapanina’yı Side’de seyircilerle buluşturacak.
 
İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin kuruluş yıldönümü törenlerinin açılış uçuşunu gerçekleştiren Svetlana Kapanina’nın uçuşu yabancı basın tarafından nakış işlemesine benzetiliyor. Gökyüzünde, uçakla “fıçı” ve “döngü” olarak adlandırılan figürleri yapan 43 yaşındaki Kapanina; “Airshow SİDE”de, dünyada sadece 15-20 pilotun ustaca yapabildiği “çan” figürü gibi birçok nefes kesen gösteri ile Side semalarını süsleyecek.
 
Dünya şampiyonluğundaki ilk ödülünü, 1996 yılında Antalya’da düzenlenen yarışmalarda elde eden Moskovalı pilot; bu nedenle, tekrar Türkiye’ye ve özellikle Side’ye gelmenin kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Airshow SİDE” gösterisinden sonra ailesi ile birlikte Side’de bir süre tatil yapacağını dile getirdi.
 
Spordaki başarıları için Kremlin töreninde sunulan şeref nişanı dâhil pek çok ödüle layık görülen, Uluslararası Havacılık Federasyonu FAI’nin 100. yıldönümü dolayısıyla “yüzyılın en iyi pilotu” madalyasının da sahibi olan Svetlana Kapanina; Ay’a ayak basmış ilk insan olan Neil Armstrong’la birlikte ödüllendirilmişti.
 
Nefes kesecek birçok gösterinin tüm havacılık sevdalılarıyla Side sahilinde buluşacağı “Airshow SİDE”; 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Side Havacılık Parkı’nda gerçekleşecek.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim