• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

AK Parti'li Elvan'dan Antalya'ya lojistik merkez müjdesi

AK Parti'li Elvan'dan Antalya'ya lojistik merkez müjdesi
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde işadamları ve sanayicilerle buluştu.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamları ve sanayicilerle buluştu. Antalya'nın mutlaka bir lojistik merkeze sahip olması gerektiğini vurgulayan Elvan, "Bu merkez, maliyetlerin düşürülmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde işadamları ve sanayicilerle kalkınmaya yönelik görüş alışverişinde bulunan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, özellikle nitelikli eleman sorununun çözümü noktasında atılacak adımları anlattı. Elvan, "İnsan kaynaklarının yeterince geliştirilmesi, ihtiyaç duyulan nitelikte ve vasıfta eleman yetiştirilmesi hususu çok önem verdiğimiz bir konu. İnsan kaynaklarının yetiştirilmesi en önemli ve öncelikli konularımızdan birisi olacak" dedi. Önem verdikleri bir diğer konunun AR-GE ve yenilikçiliğe yönelik kapasiteyi artırmak olduğunu söyleyen Elvan, "Geçmiş 10 yıl öncesine göre AR-GE ve yenilikçi yatırımlara yönelik desteklerimizi en az 10 kat arttırdık ama biz mevcut verdiğimiz bu desteği bir o kadar daha artıralım dersek biz o kapasiteye sahip değiliz. Bizim araştırma kapasitemizin de daha da güçlenmesi gerekiyor. O nedenle AR-GE ve yenilikçilik kapasitemizi geliştirici tedbirler alacağız" dedi.

Fiziki alt yapı yatırımların güçlendirilmesine de devam edeceklerini vurgulayan Elvan, kurumların kalitesinin yükseltilmesi noktasında önemli çalışmalar yapılacağını ifade ederek, "Daha nitelikli, daha vasıflı, hızlı, dinamik ve etkin hareket edebilen kurumlar oluşturacağız. Daha hızlı ve sağlıklı karar alınmasını sağlayıcı tedbirler alacağız" diye konuştu.

"İTHALATTA BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ"

Eylem planları içerisinde ithalata olan bağımlılığın azaltılmasına yönelik çalışmalar da yapılacağını söyleyen Elvan, eylemlerde ne yapılacak, kimlerle yapılacak, ne kadar sürecek, neler yapılacak, hangi kurum yapacak bunların madde madde sıralanacağını belirtti. Bir başka önemli dönüşümün de, üretim ve ihracatta kalitemizi nasıl artıracağımızın bulunması üzerine olacağını açıklayan Elvan, "Bununla ilgili de bir dönüşüm programımız var. Bunu da eylem planı haline getirdik" dedi.

Fiyat istikrarı ve finansal istikrarın da ekonomi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Elvan, "Bir yandan fiyat istikrarını öncelikli bir husus olarak tutmaya devam edeceğiz. Bir yandan da finansal istikrarı sürekli gözeteceğiz ve bu eksene bağlı kalmak kaydıyla büyümemizi artıracağız" diye konuştu. İş adamlarına üretime yönelik desteklerin olacağını müjdeleyen Elvan, ilave istihdam sağlaması kaydıyla işletmelerde istihdam edilenlerin ücretinin devlet tarafından ödeneceğini ama asıl hedefin rekabet gücünüzü artırıcı çalışmalara öncelik vermek olacağını anlattı.

"ANTALYA'YA LOJİSTİK MERKEZ KURACAĞIZ"

OSB'de üretim yapanların en temel maliyetinin ulaşım maliyetleri olduğunu söyleyen Elvan, "Buna yönelik olarak ciddi ve önemli projelerimiz var bunları yürürlüğe koyacağız Antalya'nın mutlaka bir lojistik merkeze sahip olması gerek. Önümüzdeki dönemde bir lojistik merkez kurulması yönünde adım atacağız. Bir lojistik merkezin kurulması demek hem pazarlama da hem ortak hareket edip maliyetlerin düşürülmesi açısından önemli. Dünyada lojistik merkezler ön plana çıkmaya başladı. Güçlü lojistik merkeziniz varsa, güçlü ihracatınız, güçlü pazarlamanız var demektir. Biz de bunu önemsiyoruz" dedi.

"DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI MALİYETİ DÜŞÜRECEK"

Elvan, iş adamlarına da seslenerek, "Taşımacılık alanında sizlere sağlayacağımız en önemli katkı hızlı tren. ve yine Antalya'yı Serik üzerinden Konya'ya, Kayseri'ye kadar bağlayacağımız hızlı tren taşımacılık maliyetlerini ciddi anlamda düşürecek. Hızlı trenler hem yük hem de yolcu amaçlı olacak. Hızlı tren hatlarımızı sizlere kiraya vereceğiz. Örneğin OSB olarak bir şirket kurabilir ve o şirket üzerinden yük taşımacılığı yapabilirsiniz. Sivil havacılığı da özelleştirdik. O zaman çok karşı çıkıldı ama bugün ne oldu Türk Hava Yolları zarar mı etti? Hayır kara geçti. İşte aynısını demir yoları içi yapacağız. Devlet Demiryollarını, kamunun tekelinden kaldıracağız. Sizler işletin bu firmaları. Demiryolunda hem yolcu da hem yük taşımacılığında inanılmaz bir patlama olacak aynen havayolunda olduğu gibi.Yurt içinde uçak kullanan yolcu sayısındaki artış yüzde 9'un üzerinde. Demiryolunda da bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

"AKILLI KENT SİSTEMİ MODELİ"

Antalya'nın çok yakında Akıllı Kent Sistemi" ile yönetileceğine dikkat çeken Elvan, "Trafik lambaları trafik yoğunluğuna göre kırmızı, sarı, yeşil yanacak. Yeşil alanları iki günde mi, üç günde bir sulayacağız denmeyecek. Toprağın nemi ölçülecek ihtiyaca göre sulama sistemi devreye girecek. Sokak lambalar akıllı olacak. Gündüz güneşi görünce sönecek akşam güneş batınca yanacak. Otobüslerin kalkış varış saatine kadar akıllı kent sistemini kuracağız" diye konuştu.

"TEKNOLOJİ YAYLASI KURULACAK"

Antalya'nın eğitim düzeyini ve mevcut sanayi alt yapısı göz önüne alınca Antalya'nın önemli bir teknoloji kenti olabileceğine değinen Lütfi Elvan, hem teknolojik yazılım hem de Hard Ware açısından Antalya'nın tıpkı Amerika'daki silikon vadisi gibi teknoloji yaylası kuracaklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim