• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

AK Parti'li Vekilden havaalanı müjdesi

AK Parti'li Vekilden havaalanı müjdesi
AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Engiz Havaalanı'nı yeniden yapacaklarını belirterek "Pist için 2 milyon TL ödenek sağladık" dedi.

AK Parti'li Vekilden havaalanı müjdesi

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Engiz Havaalanı'nı yeniden yapacaklarını belirterek "Pist için 2 milyon TL ödenek sağladık" dedi.

Kılıç, 19 Mayıs ilçesinde kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda incelemelerde bulundu. Kılıç'a OMÜ Rektör Yardımcısı ve Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Kaymakam Kadir Ekinci, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve THK Samsun Şubesi Başkanı Abdülkerim Samangül ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kılıç, burada yaptığı açıklamada, 19 Mayıs ilçesinde Tekel'e ait depoların ve idari binaların OMÜ'ye yüksekokul yapılması için tahsis edildiğine ve burada Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulduğuna işaret ederek, Samsun'un havacılık alanında önemli bir merkez olmasını amaçladıklarını ifade etti.

19 Mayıs ilçesinde OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun yanında THK tarafından Havacılık Eğitim Merkezi kurulması için de talep olduğunu belirten Kılıç, havacılığın gelişmesi ve ilerlemesi için çalışma yürüttüklerin söyledi.

İlçede, geçmiş yıllarda amatör olarak bir takım havacılık faaliyetleri sürdürüldüğünü ve tesis yapıldığını anımsatan Kılıç, şunları kaydetti:

'Engiz Havaalanı olarak bilinen bu alanı yeniden yapacağız. Kullanılmayacak durumda olan uçuş pisti için 2 milyon TL ödenek sağladık. 950 metre uzunluğundaki pisti uzatarak otoban kalitesinde pist haline getireceğiz. Bu havaalanını yeniden inşa ediyoruz. Küçük uçaklar buraya inip kalkabilecek. Ayrıca buraya OMÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuracağız. Burada pilotlar yetiştirilecek. Uçak bakım ve onarım teknisyenleri, uçuş teknisyenleri yetiştirilecek. Burası Türkiye'de pilot yetiştirilen 5-6 merkezden biri olacak.'

Amaçlarının 19 Mayıs ilçesindeki havacılık vizyonunu geleceğe taşımak olduğunu vurgulayan Kılıç, havacılık alanında her işi bilen kişi ve kurumlarla hareket etmek amacında olduklarını belirtti.

19 Mayıs ilçesinde yaklaşık 900 dönümlük alanı havacılık anlamında en iyi şekilde kullanmak istediklerini de sözlerine ekleyen Kılıç, 'Tekel'e ait bütün depoları OMÜ'ye verdik. Ancak, üniversitenin kullanmadığı hiçbir alanı da heba ettirmeyiz. Özellikle depoları kullanmazlarsa, tekno park olarak kullanılabilir, tıbbi aletlerin kullanımına açılabilir. Bu nedenle araziye ve imkanlarımızı iyi kullanmak zorundayız' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim