• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Aka Ereğli'de tersaneler bölgesini inceledi

Aka Ereğli'de tersaneler bölgesini inceledi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelerek tersaneler bölgesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Ereğli'nin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın daveti üzerine Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli ile birlikte Ereğli'ye gelen bulunan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka tersaneler bölgesinde incelemelerde bulundu. Ulaştırma Bakanlığı olarak Hükümetin denizcilik konusunda önemli teşvikler sağladığını belirten Aka, Ereğli'nin geleceğinin de parlak olacağını söyledi. Aka konuşmasında"Epey bir şey yapıldı aslında hükümet olarak, teşvikler düzenlendi, kredi garanti fonu gibi gemi inşa sanayisini ayakta tutacak çok ciddi destekler sağlandı ama bundan yararlanma düzeyleri gördüğüm kadarıyla Ereğli'de daha farklı olmuş. Ereğli'nin konumu tersanelerin yapısı gibi bunun farlı nedenleri olabilir" dedi.

Aka Ereğli tersaneler bölgesinde yaptığı incelemenin ardından Kdz. Ereğli Ticaret Ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve yönetim kurulu üyeleri ile basına kapalı olarak toplantı yaptı.

Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan TSO Başkanı Yaşar Tetiker, ziyaretin olumlu geçtiğini söyledi. Tetiker konuşmasında yapılan ziyaret ve aktardıkları sorunlara pozitif yaklaşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli'ye teşekkür etti.

Kendileri ile yaptıkları toplantının Ereğli ekonomisi açısından umut vaad ettiğine işaret eden Tetiker "Bu gelişmenin somut yatırımlara dönüşmesini diliyoruz. Şu bilinmeli ki biz TSO olarak ekonomik hareketliliği sağlayacak tüm gelişmelerin ve bu gelişmelere ön ayak olan kişilerin sonuna kadar yanındayız. Şimdiden Ereğli iş dünyasına ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim