• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Akaryakıt UND ve DKV ile yönlenecek

Akaryakıt UND ve DKV ile yönlenecek
Türkiye'de 400 bin kişiye istihdam sağlayan UND ile Avrupa'nın en büyük akaryakıt kartı DKV arasında imzalanan İş Birliği Anlaşması, UND üyelerinin maliyetlerini yüzde 9 ile 30 arasında azaltıp rekabet gücünü artıracak.

UND ve DKV iş birliği ile yönlenecek
 
Türkiye'de 400 bin kişiye istihdam sağlayan bin 54 şirketin çatı örgütü Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Avrupa'nın en büyük akaryakıt kartı DKV arasında imzalanan İş Birliği Anlaşması, UND üyelerinin maliyetlerini yüzde 9 ile 30 arasında azaltıp rekabet gücünü artıracak.  Avrupa genelinde geçerli anlaşma, UND üyelerinin yolda kalma riskini sıfırlayan tamir, bakım, çekici ve nakit para hizmetlerini de kapsıyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile DKV Türkiye ve DKV Euro Service arasındaki üçlü İş Birliği Anlaşması, 26 Haziran 2012'de düzenlenen törende imzalandı. Anlaşmaya göre, UND üyesi 1054 şirketin akaryakıttan tren, tünel, feribot ücretlerine uzanan tüm harcamalarında yüzde 9 ile yüzde 30 arasında tasarruf etmeleri, tüm Avrupa’da geçerli tek kart olan DKV Kart ile sağlanacak. UND üyeleri, marka bağımsız olmak üzere Avrupa'daki 40 bin istasyondan kaliteli akaryakıtı ucuza temin edebilecek ve bu süreci DKV Kart ile otomatize edip hem takip, hem de güvenlik yeteneklerini artırabilecek.

Anlaşma, maliyet avantajlarının yanı sıra olası kazalar, araç arızaları ve ceza durumlarında UND üyesi şirketlerin "DKV Yol Yardım"ından yararlanmasını da kapsıyor. Buna göre, tamir, bakım, çekici ve sürücüye nakit para temini gibi ayrıcalıklı hizmetlerden de yararlanılabilecek.
 
Tuna: "Yolda kalan araç olmayacak."

İmza Töreni'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DKV Genel Müdürü Muzaffer Tuna, "DKV Kart sahibi bir sürücü kendi kişisel harcamaları dışındaki tüm masraflarını DKV Kart ile hem de vadeli olarak ödeyebiliyor. Dolayısıyla hem fiyat, hem vade, hem de güvenlik avantajı sağlıyoruz." dedi ve  ayrıca kart dışında temassız yeni ödeme şekilleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

DKV Yol Yardım hizmetinin önemine vurgu yapan Tuna, "Yolda kalan araç taahhütlü bir yük taşıyorsa, hem yük ile ilgili cezalar, hem müşteri, hem de itibar kaybı yaşanır. Bu nedenle Yol Yardımı paha biçilemez bir hizmettir." şeklinde konuştu.

Servis bakım anlamında 34 bin noktada DKV kartının geçerli olduğunu söyleyen Tuna; yol yardımının en geç 6 saatte ulaştığını, nakit para yardımının da en geç 24 saat içinde gerçekleştiğini belirtti. Nakit işleminin kartla yapılan bir işlem olmadığını, firmanın yazılı isteğiyle, firmanın kredibilitesi ile ilgili olarak bir üst sınır olmaksızın ancak  basit işlemlerde 2000 Euro’ya kadar gerçekleştiğini söyledi.

“Sektörün toplam kazancı 60 milyon Euro”

DKV’le birlikte sektörün hesaplanan toplam tasarrufunun 60 milyon Euro olduğunu, hedef olarak 2. yılda bu rakamı 100-110 milyon Euro’ya çıkarmayı öngördüklerini söyleyen Tuna UND’yle olan işbiriliğini artırmak istediğini söyledi ve devam etti:

“Müşterilerimiz adına satınalma yapan ciddi likidite varlığı olan bir şirketiz. Yüksek miktarda parayla alım yaptığınızda ürünü en ucuza, en iyi şekilde alırsınız, tedarikçilerinize istediğiniz kalite standartlarını getirebilirsiniz. Avrupa’da yıllık 5 milyar litre petrol satıyoruz. Böyle bir büyüklükle herhangi bir petrol dağıtım şirketinin karşısına gittiğiniz zaman alacağınız indirim Türkiye’deki en büyük taşıma şirketinin aldığı 10-12 milyon litreyle alacağı indirimden  çok daha yüksek. İş modelimiz, UND üyelerinin katılımıyla artacak satınalma potansiyelimizle, giderek akaryakıt alımını ucuzlaştırmak, bunu da dönerek UND üyelerine tekrar yansıtmak.” dedi.

DKV’nin diğer şirketlerden farklı olarak ekstreyle değil faturayla çalıştığını belirten Tuna sektörün şu andaki ciddi sorunlarından biri olarak tahsilat yapılamaması ve uzun vadelerle çalışılıyor olmasını gösterdi ve “Bu çok büyük işletme sermayeleri getiriyor. Türkiye’deki taşıma şirketlerinin hepsi yatırımcı şirketler ve kazançlarının ciddi bölümünü depolara, ekipmana..vb. yatırıyorlar. Onlara bir nebze olsun nakit akışlarında rahatlama yaratıyoruz.” dedi.

Özmen: "Sektörün maliyetlerini düşürmek için projeler üretiyoruz"

İmza Töreni'nde konuşma yapan UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen ise, UND'nin sektör maliyetlerini düşürmek amacıyla yeni projeler üzerinde çalışmalar yaptığını, en önemli maliyet kalemi olan yakıt maliyetlerinin mümkün olduğunca düşürülmesi amacıyla DKV ile yapılan işbirliğinin büyük fayda sağlayacağını belirterek, sektör taşımacılarını yeni projeden faydalanmaya çağırdı. Özmen, bu yeni hizmet ile taşımacı firmalara yakıt maliyeti avantajının yanı sıra, sürücülerine de önemli yol yardım avantajlarının sağlanacağını belirtti.

Özmen yaptıkları sektör analiz raporunun net bilgilere sahip olmak açısından kafaları netleştirdiğini söyledi. “Bu anlaşmaların şirketlerin kurumsallaşması anlamında önemli. Kurumsallaşma gerçekleştikçe geriye dönük istatistiki verilerin alınması daha kolay olacaktır. Bu da geleceğe dönük projeksiyonda önümüze çıkacak sorunları çözmemizde, şirketlerin kredibilitesini hesaplamada, akaryakıt kullanımını nerden karşıladığını öğrenmemizde bize fayda sağlayacaktır” dedi.

Kapıkule’de gümrük sahasının hemen yanında 160 dönümlük arazi TGİ tarafından satın alındığını ve bu alanın TOBB UND Lojistik A.Ş. tarafından işletilmesi için girişimlerinin son noktaya geldiğini söyleyen Özmen bu parkı açtıkları zaman ne kadar yakıt 25km’lik kuyrukta harcandığını, ne kadar şöförümüzün takometre ihlalinden dolayı ne kadar ceza yediğini, bu kapının gelirini daha net bilgilerle vereceklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim