• BIST 9548.09
  • Altın 2488.515
  • Dolar 32.4959
  • Euro 34.5497
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Akaryakıtta 'indirim' sinyali

Akaryakıtta 'indirim' sinyali
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katkılı akaryakıt ürünlerindeki indirim beklentisine ilişkin "Sektör reflekslerini mutlaka zamanında gösterecektir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katkılı akaryakıt ürünlerindeki indirim beklentisine ilişkin, "Petrol ve türevleriyle alakalı sektörde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ile sektör temsilcilerinin çok iyi bir iletişimi olduğunu söylemem lazım. Sektör reflekslerini mutlaka zamanında gösterecektir" dedi.

Bu konuda, sektör temsilcilerine yazdıkları yazıya ilişkin bilgi verdiklerini Yılmaz, sektörden indirim yönünde bir yaklaşım beklediklerini kaydetti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise akaryakıt dağıtım şirketlerinin benzin ve motorinde katkılı ürünlerde kâr marjlarını kendiliklerinden azaltarak, indirim yapmamaları halinde kanundan kaynaklanan yetkilerini kullanıp gerekeni yapacaklarını söyledi.

Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketlerinden fiyat farklarının nelerden oluştuğuna dair bilgi istediklerini belirterek, şirketlerin kârlarını kendiliklerinden makul bir seviyeye çekmeleri durumunda herhangi bir karar almayabileceklerini, şirketlerin adım atacakları izlenimleri olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Adım atacakları sinyalini aldık. Kendileri gerekli olan şeyleri yapmadıkları takdirde; biz, kanundan kaynaklanan yetkilerimizi ve makul olanı yapmak durumundayız. Serbest fiyat ekonomisi geçerlidir, ama bu sınırsız kâr marjı demek değildir." Yılmaz, kanunda tavan fiyat uygulamasından kârların belirlenmesine kadar fiyat oluşum modelleri bulunduğunu vurguladı.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim