• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Akaryakıtta mal bazlı promosyon kalkıyor

Akaryakıtta mal bazlı promosyon kalkıyor
EPDK, 31 Ocak'tan itibaren akaryakıtta mal bazlı promosyonu kaldırdı. Akaryakıt şirketlerini hummalı bir çalışma aldı.

PROMOSYON YASAĞININ SON MALLARI

EPDK, 31 Ocak'tan itibaren akaryakıtta mal bazlı promosyonu kaldırdı. Akaryakıt şirketlerini hummalı bir çalışma aldı.

Ana dağıtım firmaları, bir taraftan stoklarını eritmek için kampanyaları hızlandırırken diğer taraftan sadakat kartlarının devamı için çalışıyor. Bayiler ise promosyon yasağına sadakat kartlarının da dahil edilmesini istiyor. Akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayiler, istasyonlarda yakıt alan sürücülere tencere, tava, sabun, deterjan, havlu, ütü, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya, altın gibi ürünleri promosyon olarak veriyordu. 1 Şubat'tan itibaren benzin ve otogaz istasyonları araç sahiplerine promosyon veremeyecek. Ancak istasyonlarda finansal ve hizmete yönelik araç yıkama yağlama gibi promosyonlar devam edecek.



Esnaf, akaryakıt şirketlerinin tava tencere dağıtmasına "İstasyonların asli işi bu değil" gerekçesiyle, bayiler de "Maliyetleri artırıyor" diyerek uygulamaya karşı çıkıyordu. Üst Kurul'da gelen şikayetleri değerlendirerek geçen ay aldığı kararla akaryakıt ve LPG (otogaz) istasyonlarında promosyonu yasakladı. Ancak sadakat kartlarının devam edip etmeyeceği konusu henüz netleşmedi. EPDK ile görüşen bayi temsilcileri, istasyonlarda promosyon olarak kullanılan kartların kendilerini mağdur ettiğini dile getirdi. Nedeni ise ana dağıtım şirketi sadakat katılım bedelini hemen tahsil ediyor. Oysa sürücü puanı hemen kullanıyor veya hiç kullanmıyor veya 2-3 yıl sonra puan biriktirmek şartıyla kullanıyor. Ama dağıtım şirketi peşin tahsilat yaptığı için parayı kasasına koyuyor.



Bu arada akaryakıtta promosyonun kalkmasına kısa bir süre kala şirketler kampanyalarını hızlandırdı. Son olarak BP, "BP'den her araca yakıt, herkese çorba var" sloganıyla Clup Kart sahiplerine Knor çorba veriyor. 13 Ocak'ta bitecek kampanyanın hamen ardından şirket yeni bir promosyon kampanyası yürütüyor: 8-31 Ocak 2011 tarihleri arası BP Club üyeleri toplamda 150 TL ve üzeri akaryakıt veya otogaz alımlarında anında 15-20 lira değerinde 1 adet Mehtap teflon tava kazanacak. İkinci ve üçüncü 150 liralık alımlarda ise 3'lü teflon seti alınacak.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim