• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Akaydın, Kaleiçi ve Yat Limanı'nı inceledi

Akaydın, Kaleiçi ve Yat Limanı'nı inceledi
Kaleiçi ve Yat Limanı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, kısa süre içinde uygulayacakları projeyle bölgenin cazibesini arttıracaklarını söyledi.

Akaydın, Kaleiçi ve Yat Limanı'nı inceledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Aktekin ile belediyenin üst düzey bürokratları, Kaleiçi ve Yat Limanı’nda incelemelerde bulundu. Kaleiçi ve Yat Limanı esnaf ve sakinleriyle selamlaşıp ayaküstü sohbet eden Başkan Akaydın, Kaleiçi Yat Limanı Kentsel Tasarım Projesi ihalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, proje kapsamında çalışmalara kısa süre içinde başlanacağını bildirdi. Özellikle bölgedeki esnafın mağdur edilmemesi için turizm sezonu sonunu bekleyerek, çalışmalara yeni başlayacaklarını dile getiren Akaydın, sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturacak bir projeyi Kaleiçi Yat Limanı’nda hayata geçireceklerini kaydetti.

PANORAMİK ASANSÖR

Projede, Yat Limanı’na iniş ve çıkışı kolaylaştıracak bir adet panoramik asansör ile yüzer ahşap yürüyüş yollarının yapılacağını ifade Başkan Akaydın, projeyle Yat Limanı’nın cazibesini ve erişebilirliğini arttıracaklarını söyledi. Başkan Akaydın, “Projeyle, Yat Limanı’nın su yüzeyinin disiplinli, nitelikli ve çevrelendiği tarihi dokuya uygun kullanımını sağlayacak düzenlemeler getirilecek. Buna göre gezinti tekneleri, ticari olmayan yat ve balıkçı tekneleri fiziksel düzenlemeyle ayrıştırılacak. Yat Limanı boyunca yüzer ahşap promenat yürüyüş yolları ile seyir terasları gibi düzenlemeler yapılacak. Projede, alan içerisindeki tescili yapıların korunmasına yönelik tedbirler de yer alıyor” dedi.

Yat Limanı’ndaki açık alanların Yat Limanı’na ve Kaleiçi’nin tarihi ve özgün yapısına uygun zemin kaplama malzemeleriyle kaplanacağını dile getiren Başkan Akaydın, bölgeye kent mobilyalarının da konulacağını söyledi. Akaydın, Yat Limanı’na yakışır örnek bir peyzaj düzenlemesi gerçekleştireceklerini belirterek, Yat Limanı’nın yeniden cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.

Başkan Akaydın ve beraberindekiler, daha sonra Burhanettin Onat Caddesi’nde devam eden doğalgaz ve asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim