• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Akdeniz MoU sıcak bir çevrede görev yapıyor

Akdeniz MoU sıcak bir çevrede görev yapıyor
A. CHAPELLE, 11 Ekim 2012 günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde “Liman Devleti Kontrolleri ve Bayrak Devleti Kontrolleri” başlıklı bir konferans verdi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Akdeniz Liman Devleti Kontrolü Memorandumu (Akdeniz MoU)’nun 14. Komite Toplantısı kapsamında İzmir’de bulunan Akdeniz MoU Başkanı Malta Denizcilik İdaresi Teknik Müdürü Kaptan Mark A. CHAPELLE, 11 Ekim 2012 günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde “Liman Devleti Kontrolleri ve Bayrak Devleti Kontrolleri” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa öğrenciler ve öğretim üyelerinin yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Gemi Denetimi Dairesi Başkanı Giray YÜKSEL de katıldı.
 
Konuşmasında Liman Devleti Kontrolleri ve Bayrak Devleti Kontrollerini ayrıntılı olarak açıklayan Başkan Chapelle uygulamalardan verdiği örneklerle konunun önemini vurguladı. 
 
Kpt. Chapelle ilk olarak Liman Devleti Kontrolleri hakkında bilgiler verdi ve bu kontroller sırasında dikkat edilmesi gereken hususlara değindi ve daha sonra Bayrak Devleti Kontrolleri’nde kaptanların ve denizcilik işletmelerinin sorumluluklarından bahsetti. Akdeniz MoU Başkanı Kaptan Chapelle, Liman Devleti Kontrollerine gemilerin daima hazırlıklı olması gerektiğini, bunun ancak çok iyi eğitim görmüş kaptan ve başmühendisler ile gerçekleşebileceğini belirtti. Liman ve bayrak devleti kontrolleri arasındaki farkları da açıklayan Başkan Chapelle, konuşmasında dünyadaki önemli bayrak devletlerini de tanıttı. Akdeniz MoU’nun her anlamda sıcak bir bölgede görev yaptığını belirten Başkan Chapelle üye ülkelerin sağlam işbirliği sayesinde sistemin başarıyla görevini sürdürdüğünü açıkladı.
 
Konuşmasında dünyada liman devleti kontrolleri alanında yetkili olan MoU bölgelerini ve üye devletleri de açıklayan Başkan Chapelle, örnek olarak Malta’nın Paris Memorandumuna (Paris Mou) ve Akdeniz Memorandumuna (Akdeniz Mou) üye olduğunu, Türkiye’nin ise hem Akdeniz MoU hem de Karadeniz MoU üyesi olduğunu aktardı. Sunum sonunda öğrencilerin kendisine sorduğu soruları da içtenlikte cevaplayan Kaptan Chapelle son olarak böyle bir konferansa davet edildiği için teşekkürlerini sundu.
 
Konferans Başkan Mark A. Chapelle’e teşekkür plaketinin sunulmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 
1.20121015170218.jpg
 
2.20121015170226.jpg
 
3.20121015170242.jpg
 
4.20121015170255.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim