• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Akdeniz Teknoloji, Suudi polisi için araç üretecek

Akdeniz Teknoloji, Suudi polisi için araç üretecek
Akdeniz Teknoloji tarafından üretilen ve IDEF'te ilk kez görücüye çıkan araçlara ilgi büyük oldu.

Akdeniz Girişim Holding tarafından 2010 yılında kurulan IP CCTV Gözetleme Sistemleri, Elektronik Güvenlik ve Zayıf Akım Sistemleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri, Bilgi Teknolojileri ve Ağ Çözümleri gibi alanlarda faaliyet gösteren Akdeniz Teknoloji, 5-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı IDEF 2015 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda önemli işbirlikleri yaptı. Güvenlik ve savunma sektörünün önemli oyuncularından biri olan Akdeniz Teknoloji’nin fuarda ilk kez görücüye çıkardığı üç özel araç yerli ve yabancı çok sayıda heyetin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Fuar için üç araç ve özel güvenlik kulübeleri ürettiklerini söyleyen Akdeniz Teknoloji Genel Müdürü Bülent Özkan, “İlk aracımız emniyet ve jandarma birimleri için özel olarak tasarlandı. Polikarbonla kaplandığı için her türlü saldırı, yanma ve kırılmalara karşı dayanıklı. Diğer aracımız ise yine emniyet ve jandarmanın yoğun olarak kullanacağı zırhlı araç. Özellikle şehir içindeki toplumsal olaylarda kullanımı için tasarladık” diyor.

Son aracın ise güvenlik güçlerinin yanı sıra kişisel kullanıma da uygun olduğunu belirten Özkan, “Özel bir zırhla kaplı bu aracı, Emniyet Müdürlüğü’nün şartnamesine göre ürettik. Üst düzey kamu görevlileri, işadamları tarafından tercih ediliyor” yorumunu yaptı. Akdeniz Güvenlik’in ilgi gören bir diğer ürünü ise güvenlik kulübeleri. Kritik noktalarda kullanılan bu kulübeler isteğe göre zırhlı, betonarme ve polikarbondan üretiliyor.

Fuarın oldukça başarılı görüşmelere ev sahipliği yaptığını belirten Özkan, yurtiçindeki kurumların yanı sıra yurtdışından da çok sayıda heyetle görüştüklerini belirterek “Özellikle Suudi Arabistan ve Ruanda emniyet birimleri araçlarımızı çok beğendi. Görüşmelerimiz sürecek umuyorum ki yakın zamanda bu araçlarımızı ihraç etmeye başlayacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim