• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Akdeniz'de kaçak göçmen trajedisi bitmiyor

Akdeniz'de kaçak göçmen trajedisi bitmiyor
Libya'dan İtalya'ya kaçak göçmen taşıyan teknenin Akdeniz'de alabora olması sonucu 9 kişi öldü.Teknedeki 144 kaçak ise sağ olarak kurtarıldı. Tunus'un Zarzis kenti açıklarında tekneleri arızalanan 175 kaçak göçmeni kurtardığı belirtildi.

İtalyan sahil güvenlik ekipleri, Libya'nın 180 kilometre açığında alabora olan tekneden 144 göçmeni kurtardı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında 9 göçmenin cansız bedeni bulundu. 

Kurtarılan göçmenler, bölgede yürütülen Triton operasyonu kapsamında görev yapan gemiye aktarılırken olayın meydana geldiği bölgede arama-kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü ifade edildi.

İtalyan ANSA haber ajansı da 10-12 Nisan arasında İtalya ile Libya arasında insan kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı, Sicilya Kanalı olarak anılan bölgede 5 bin 629 kaçak göçmenin kurtarıldığını duyurdu.

Tunus'ta 175 Kaçak Göçmen Kurtarıldı

Tunus sahil güvenlik timlerinin, Zarzis kenti açıklarında tekneleri arızalanan 175 kaçak göçmeni kurtardığı bildirildi. Tunus Kızılayı Bölge Sorumlusu Muhammed Trablusi  yaptığı açıklamada, biri 85 diğeri 90 kaçak göçmeni taşıyan ve arızalandığı için denizin ortasında mahsur kalan iki teknenin Zarzis sahili açıklarında fark edildiğini belirtti. Göçmenlerin başka teknelere alınarak kurtarıldığını aktaran Trablusi, teknelerin, Libya'dan İtalya'nın Lampedusa Adası'na doğru giderken arızalandığını ifade etti. 

Teknede, Sudan, Gana ve Gambiya uyruklu kaçak göçmenlerin bulunduğu belirtildi. Öte yandan Tunus Kızılayı'nın kurtarılan göçmenlerin yemek ve battaniye ihtiyacını karşıladığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim