• BIST 9627.66
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Akdeniz'deki petrol araması meşru değil

Akdeniz'deki petrol araması meşru değil
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarını meşru olarak görmediklerini söyledi.

Bakan Yıldız: Güney Kıbrıs’ın Akdeniz'de Petrol Araması Meşru Değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarını meşru olarak görmediklerini söyledi.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ricciardone’den gelen teklif üzerine görüşmenin gerçekleştiğini belirten Yıldız, bölge ve dünya üzerindeki enerji gelişmeleri ve enerjinin piyasalara etkisini değerlendirdiklerini ifade etti. Ricciardone ise Bakan'ın yeni görevinden dolayı nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

Gazetecilerin, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz'deki petrol arama çalışmasını sorması üzerine Yıldız, “Biz Türkiye olarak çok netiz. Güney Kıbrıs’ın bu hareketi meşru bir hareket değil. Uluslararası hukukta bunu böyle yorumluyorken bu adımın atılmaması lazım. Bölgedeki sıkıntılara ek bir sıkıntı olsun istemiyoruz.” dedi. Ricciardone ise kendilerinin Türkiye’nin bu konudaki pozisyonunu bildiklerini belirterek, her iki tarafın da çözüm için atacağı adımların arkasında olacaklarını kaydetti.

Nükleer enerji çalışmalarının, iki ülke arasında stratejik bir önem taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine Yıldız, “Nükleer enerji santral projesi çalışmalarını stratejik buluyoruz. ABD ile aramızda 4-5 defa gündeme gelmesine rağmen bize gelen somut bir adım yok.” diye kounuştu. Yıldız, nükleer santralin ikincisinin Sinop’ta kurulmasıyla ilgili olarak görüşülen Japon firmasının, Japonya’daki depremden dolayı geri adım attığını aktararak, artık üçüncü ülkelerle ya da firmalarla da görüşebileceklerini ifade etti.

Nükleer enerjinin, Türk-Amerikan ilişkileri bakımından stratejik olduğunu dile getiren Ricciardone de "Amerikalı firmalar da ilgileniyor. Türkiye’deki nükleer gelişmeleri bizler de hükümet olarak destekliyoruz. Bunun siyasi yanı olduğu gibi, ihaleye girecek firmalar özel olduğu için onların inisiyatifine kalmış bir durum.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim