• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Akdeniz'e 2 yeni havaalanı talebi verildi

Akdeniz'e 2 yeni havaalanı talebi verildi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdeniz'de turizmin geliştirilmesi için iki yeni havaalanına daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

 

Bakan Günay, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TYD) Sheraton Otel'de düzenlenen 2012 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, turizm sektörünü değerlendirdi.
 
Türkiye'nin kitle turizminden farklı bir alana doğru açılmaya, butik turizm yapmaya çalıştığını aktaran Günay, "Ama Türkiye kitle turizminden vazgeçemez, kitle turizmi için de yeni alanlar açmamız gerekiyor. Çünkü rakiplerimiz bunların hepsini bir arada yapıyor. Biz şimdi Yunanistan'la Mısır'la değil, İtalya'yla, İspanya'yla, Fransa'yla yarışıyoruz. Bizim onların yaptıklarından daha iyisini yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
 
Günay, Tarsus'ta 7 bin 800 yataklık bir projenin olduğunu ancak Mersin'den Gazipaşa'ya coğrafyasıyla, bitki örtüsüyle, tarihiyle inanılmaz bir destinasyonun bulunduğunu ama ulaşılamadığı için bakir durduğunu anlattı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na çağrı
 
Havayolu olmadan dünyadan ziyaretçinin gelmesinin mümkün olmadığını belirten Günay, "Gazipaşa ile Mersin havalimanı arasına mutlaka dünyadan ulaşımın sağlanması gerekiyor. Ordu, Giresun'daki gibi denizi mi dolduracağız, dağı mı düzelteceğiz, başka bir şey mi yapacağız, mutlaka dünyadan ulaşımı sağlamamız gerekiyor. Bu sizden (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı) kitle turizmi açısından talebimizdir" ifadesini kullandı.
 
Günay, Antalya'nın batısına ise ikinci havaalanının elzem olduğuna işaret ederek, Dalaman Havaalanı ile Antalya Havaalanı arasında 500 kilometre olduğunu kaydetti.
 
İkisi arasında Kaş, Kalkan gibi önemli turizm merkezlerinin olduğunu dile getiren Günay, 100 kilometre mesafesinin koyulmasını isteyerek Bakan Yıldırım'a hitaben şunları söyledi:
 
"Türk turizm sektörü ve turizm misyonu adına Akdeniz projesiyle önümüzdeki dönemde, 2015'e kadar olan vizyonunuzda lütfen bunu önceliğe alınız. Önceliğe alırsanız, bizim Türkiye'de Antalya gibi potansiyeli olan ama şu anda Antalya'nın onda biri kadar turizmi taşıyan bir bölgede yeni bir destinasyon yaratma imkanımız doğabilir."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim