• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Akdeniz'in elektriğine 546 milyon dolar

Akdeniz'in elektriğine 546 milyon dolar
Akdeniz Elektrik’in özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 546 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak OGG verdi. Ancak teklif 2 yıl önceki ihalenin yarısında kaldı.

AKDENİZ ELEKTRİK, CENGİZ-KOLİN-LİMAK'IN OLDU

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ’deki Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’ye (TEDAŞ) ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirilmesine ilişkin ihale sonuçlandı. Yaklaşık 40 dakika süren ihalede en yüksek teklifi 546 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak OGG verdi.

Limak Enerji Koordinatörü İsmail Ergüneş, “Düşündüğümüz fiyatın üzerinde oldu. Grubumuz 20 milyar kilowatsaatlik dağıtıma ulaşacak. Yüzde 9-10’luk pazar payına ulaşmış oluyoruz. Uludağ ve Çamlıbel Elektrik var. İhale bedelini taksitle ödeyeceğiz” dedi.

İhaleye Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu katıldı. Akdeniz Elektrik, Antalya Burdur ve Isparta illerinde faaliyet gösteriyor. Söz konusu şirketin 1 milyon 670 bin abonesi bulunuyor. Elektrik tüketim miktarı 5 milyar KWh ve kayıp-kaçak oranı ise yüzde 11 civarında hesaplanıyor.

BEDAŞ’ın ihalesi 27 Kasım’da

Antalya, Burdur ve Isparta illerinin elektrik dağıtımını kapsayan Akdeniz EDAŞ’ın 7 Aralık 2010’da gerçekleşen ilk ihalesi, diğer elektrik dağıtım bölgelerinin ihalelerinde de olduğu gibi yatırımcıların maddi yükümlülüklerini yerine getirmemeleri sebebiyle iptal olmuştu.

İlk ihalede en yüksek teklif 1.165 milyar dolar ile Park Holding’e ait olan teklifi sırasıyla 1.128 milyar dolar ile Enerjisa ve 1.1 milyar dolar ile EMKAT OGG takip etmişti.  Boğaziçi EDAŞ ve Gediz EDAŞ’ta ise son teklifler, 27 Kasım ve 4 Aralık’ta alınacak.

Öte yandan Enerji Bakanı Taner Yıldız gazetecilerin yönelttiği bir soru üzerine elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesini 2013 yılının ilk yarısında tamamlamayı düşündüklerini söyledi.

Dün sonuçlanan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesiyle ilgili olarak ise Yıldız, "Bu bir varlık satışı değildir. Fiyatın yüksek ya da düşük olduğunu şu an söyleyemeyiz. İncelemelerin ardından buna karar verilecektir" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim