• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Akfen, 3. havalimanı ihalesi için iddialı

Akfen, 3. havalimanı ihalesi için iddialı
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ''3. havalimanı ihalesinde en şanslı biziz'' dedi.

 

Akın, İstanbul'da yapılması planlanan 3. havalimanı ihalesinin girip girmeyeceklerine Nisan ayında karar vereceklerini, bu yılın ikinci çeyreğine gelmeden ihalenin sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.
 
TAV'da 35 bin kişinin çalıştığını, şu anda 11 havalimanı işlettiklerini, 20'ye yakın büyük havalimanının inşaatına imza attıklarını belirten Akın, ''3. havalimanında en şanslı bizim olmamız lazım. Bunu kadrolarımıza bakarak söylüyorum. 2021 yılından önce Atatürk Havalimanı kapatılırsa zaramız tazmin edilecek'' dedi.
 
İstikrar en önemli dama taşı
 
Akın, çözüm sürecine ilişkin, istikrarın ekonominin en önemli dama taşı olduğunu belirterek, ''Sağlanacak bu barış süreci, yeni bir istikrar demektir. Herkes bir yatıracağına iki yatırabilir'' diye konuştu. 
 
Hamdi Akın, İDO'nun halka arzının henüz erken olduğunu kaydetti.
 
Akın, ''Yunanistan'daki özelleştirme programlarına dahil olmayı düşünüyoruz. Yunanistan'daki özelleştirmeleri takip edebiliriz. Orada küçük ya da büyük bir şeyi almamız, oraya dahil olmamız sürpriz sayılmamalı'' dedi.
 
AA rotasınıı THY ile birlikte çizmeli
 
Anadolu Ajansı'nın son dönemdeki atılımlarının yansımalarını, Kuzey Afrika ziyaretleri sırasında gördüklerini ifade eden Akın, ''Kuzey Afrika'da iyisiniz'' dedi.
 
''Afrika'nın derinlerine kadar girmelisiniz'' diyen Akın, Anadolu Ajansı'nın, THY'nin uçuş yaptığı bütün noktalarda olması gerektiği söyledi. Akın, ''Rotanızı, THY ile birlikte çizmelisiniz'' şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim