• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Akfen GYO, Rusya'daki payını arttırdı

Akfen GYO, Rusya'daki payını arttırdı
Akfen GYO'nun, büyümeyi hedeflediği Rusya'da proje ortağı Kasa Investments BV'nin yüzde 45 hissesini satın aldığı açıklandı.

Akfen GYO, Rusya'daki payını arttırdı

Akfen GYO'nun, büyümeyi hedeflediği Rusya'da proje ortağı Kasa Investments BV'nin yüzde 45 hissesini satın aldığı açıklandı.

Böylece Akfen GYO'nun, Rusya portföyünde yer alan ve 2011 yılı içerisinde faaliyete geçecek Yaroslavl Ibis Otel, Samara Ibis Otel, Samara Ofis Projesi ve Kaliningrad Ibis Otel projelerindeki payını yüzde 95’e çıkarttığı bildirildi.

Akfen GYO'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin 'şehir otelciliği' konseptinde kurulan ilk ve tek gayrimenkul yatırım ortaklığı Akfen GYO'nun, Rusya'daki ortak yatırımlarında payını yüzde 50’den, yüzde 95’e çıkardığı belirtildi. Türkiye’nin yanı sıra, özellikle Rusya’da da büyümeyi hedefleyen Akfen GYO'nun, Rusya’daki proje ortağı Kasa Investments BV’nin yüzde 45 hissesini satın aldığı bildirilen açıklamada, Akfen GYO'nun Rusya portföyünde yer alan ve 2011 yılı içerisinde faaliyete geçecek 177 odalı Yaroslavl Ibis Otel, 204 odalı Samara Ibis Otel, aynı proje içerisinde yer alan 5 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Samara Ofis Projesi ile 167 odalı Kaliningrad Ibis Otel projelerindeki payının, böylelikle yüzde 95’e yükseldiği bildirildi.

Bu projeler dışında Akfen GYO'nun Rusya'daki portföyünde yüzde 100’ü kendisine ait olan ve Moskova’da geliştirilmekte olan 475 odalı bir Ibis Otel projesi de bulunduğu belirtilen açıklamada, "Moskova Ibis Otel Projesi’nin inşaatına 2011’in ikinci yarısında başlanması planlanıyor" denildi.

Rusya'daki otel projelerinin işletmesini ise Türkiye’de olduğu gibi, stratejik ortağı, Avrupa’nın en büyük zincir otel grubu Accor S.A.'nın yapacağı belirtilen açıklamada, Akfen GYO'nun otel portföyünde halen 10'u faal ve dokuzu da yatırımı devam eden yaklaşık 3 bin 600 oda kapasiteli 19 projesi bulunduğu bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim