• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

'Akıllı etiketle her şey görünür olacak'

'Akıllı etiketle her şey görünür olacak'
Akyürek Pazarlama Lojistik Operasyon Başkanı ve sitemiz yazarlarından Akın Toros, uygulamaya uyum için geç kalınmamasını istedi.

Akyürek Pazarlama Lojistik Operasyon Başkanı Akın Toros, Türkiye'de ambalajlarda zorunlu akıllı etiket uygulamasının başlamasının tedarik zinciri yönetimini daha etkili kılacağını söyledi. Toros, "Akıllı etiketle her şey görünür olacak. Tedarik zinciri paydaşları bir tuşa basıp hangi firmanın ne ürettiğini, stokunu, hammadde durumu bana ne getirdiğini görebilcek. Buna geç kalmamamız lazım" dedi.

ISCSI 2015 Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi'nde 2015 yılı en etkili tedarik zinciri profesyoneli seçilen Toros, Türkiye'de ambalajlarda zorunlu akıllı etiket uygulamasının başlamasının tedarik zincirini yönetimini daha etkili kılacağını dile getirdi. Akıllı etiketle her şeyin yeniden yazılacağına dikkat çeken Toros, şunları kaydetti:

"Biz o yazanlardan birisi olacağız. Akıllı etiketle birlikte her şey görünür olacak. Akıllı olanlar bunu bir rekabet olarak karşılayacak bir kısmı batacak. Dolayısıyla değişim ve dönüşüm kaçınılmaz. Tedarik zinciri paydaşları bir tuşa basıp hangi firmanın ne ürettiğini, stoğunu, hammadde durumu bana ne getirdiğini görebilcek. Dolayısıyla planlama çok önemli olacak. Akıllı etiketler stok yönetimini tedarik planlarını neredeyse yüzde 100 doğruluğa getirecek. Akıllı etiket sistemi beni çok heyecanlandırıyor. Buna geç kalmamamız gerek."

'Lojistikle tedarik zinciri arasında bir yerdeyiz'

Avrupa'nın tedarik zinciri konusunda çok daha ileride olduğunu vurgulayan Toros, "Çünkü bu bir değişim ve dönüşüm. Biz nakliyeden lojistiğe döndük. Lojistikle tedarik zinciri arasında bir yerdeyiz. Sanayide makinelerin birbiriyle iletişim kurduğu insan eli değmeyen bir üretim konuşuluyor. Biz sanayi devrimine geç kaldık. Endüstri 4.0'a geç kalmayalım diyoruz ama tedarik zincirinde de geç kalmamamız gereken teknolojik gelişmeler oluyor" diye konuştu.

Ortalama ölçekli bir Avrupalı şirketin her bin dolar ciro için 80 dolar tedarik zincirine masraf yaptığını dile getiren Toros, "Bunu 60 dolara düşürürse fiyatı artırmadan kâr sağlayacak. Bunu yapması için de sadece kendi organizasyonuna odaklanarak çözüm geliştirmesi mümkün değil. Sizin bütün iş süreçleriniz çok iyi ama size mal teslim eden firmanın performansı düşük ise olmaz. Bütün olarak bakmak gerekiyor. Avrupa'da bunu yapabiliyorlar. Türkiye daha bu trafiğe hiç giremedi. Türkiye dünya lojistik indeksinde 1-160 arası sırada 30'uncu. Tedarik zinciri denince akla nakliye lojistik depolama geliyor. Tedarik zinciri tüm bunları kapsayan süreç ve içinde müşteriden pazarlamaya, üretimden planlamaya her şey var."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim