• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Akıllı telefon artık otel kapısı da açacak

Akıllı telefon artık otel kapısı da açacak
Akıllı telefonlar için geliştirilen bir uygulama sayesinde artık otel odalarının kapısını açmak için anahtara gerek kalmayacak ve resepsiyona uğramadan doğrudan odaya geçilebilecek.

Uygulamanın geçerli olduğu bir otele gelen misafirler, akıllı telefonlarını anahtar olarak kullanabilecek.
Iphone 4s ve üzerindeki modeller ile Android 4.3 ve üstü işletme sistemi kullanan telefonlarla uyumlu olacak uygulama, Bluetooth teknolojisi ile çalışacak. Otele gelen misafirlerin telefonlarına uygulama üzerinden gönderilecek mesajda sanal bir anahtar bulunacak. Misafirler, telefonlarının ekranına dokunarak veya telefonlarını bir tarafa çevirerek odalarının kapısını açabilecek. Bu sayede, misafirlerin, odalarının anahtarını alabilmek için resepsiyon masasına uğramalarına gerek kalmayacak.
Odaların kapılarına yerleştirilecek olan uygulamayla uyumlu kilitler ise pille çalışacak. Böylece, otelin bilgisayar sistemlerinin herhangi bir koşul altında çökmesi halinde kilitler etkilenmeyecek. Kilitler yalnızca pillerin bitmesi durumunda çalışmayacak fakat otel görevlileri piller azaldığında bir uyarı alacak.
Aynı zamanda bir oteller zinciri olan Starwood firması tarafından geliştirilen ve özellikle Silikon Vadisi'ndeki oteller olmak üzere Amerika'da bulunan bazı otellerde kullanılmaya başlanacak uygulamanın devrim niteliğinde olacağı tahmin ediliyor. Starwood firması yetkilileri, söz konusu uygulamanın, bedava Wi-Fi internet bağlantısından beri otel endüstrisindeki en büyük teknolojik değişikliklerden biri olacağını ümit ediyor. Firma, 2014'ün ilk çeyreği sona ermeden çeşitli yerlerdeki otellerinde uygulamayı hayata geçirmeyi hedefliyor.
Firma yetkilileri, yine de bazı misafirlerin resepsiyonla iletişimi tercih edebileceklerinin bilincinde olduklarını ve resepsiyon masalarını kaldırmayı planlamadıklarını belirtirken, yemek siparişinden sinema biletine kadar hemen her işin mobil cihazlar üzerinden halledildiği bir zamanda sanal anahtar uygulamasının ön plana çıkacağını iddia ediyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim