• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Akkuyu reklamları kanuna aykırı bulunmadı

Akkuyu reklamları kanuna aykırı bulunmadı
Reklam Kurulu, Mersin'in Gülnar İlçesi'nde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali AŞ'nin reklamlarının, ‘Tüketicinin Korunması Kanunu’na aykırı olmadığına karar verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, bazı sivil toplum kuruluşlarının başvurusu üzerine Akkuyu Nükleer Güç Santrali AŞ'ye ait, televizyon kanallarında ve radyolarda yayınlanan reklamlar, bilbordlardaki afişler ile www.akkunpp.com adresli internet sitesinde yayınlanan videolardaki tanıtımları incelemeye almıştı.

Kurul, söz konusu reklamların 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda usul yönünden yapılan görüşme ve değerlendirmenin ardından, reklamları içeriğinde yer alan iddialar bakımından esastan görüştü. İddialarla ilgili söz konusu firmadan bilgi, belge ve yazılı görüş isteyen Kurul, yapılan değerlendirmenin sonucunda, reklamların Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

REKLAM KURULU'NUN TEBİREN DURDURMA VE CEZA VERME YETKİSİ VAR

Reklam Kurulu, ''Tüketiciyi aldatıcı, tecrübe ve bilgi noksanlıklarını istismar edici, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürücü, şiddet hareketlerini ve suç işlemeyi özendirici, kamu sağlığını bozucu, hastaları, yaşlıları, çocukları ve özürlüleri istismar edici ve örtülü reklamları'' yasalar doğrultusunda yasaklanmış reklamlar olarak tanımlıyor.

Kurulun, mevzuata aykırı reklamlardan dolayı ‘tedbiren durdurma, durdurma, düzeltme ve idari para cezası verme’ yetkisi bulunuyor.

Ulusal televizyonlarda yayınlanan aykırı reklamlar hakkında, reklam veren firmalara mevzuat gereği 220 bin 220 lira para cezası verilebiliyor.

1014985571.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim