• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Akkuyu'da işler 6 ay önden gidiyor

Akkuyu'da işler 6 ay önden gidiyor
Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Akkuyu Nükleer Santral Projesini hayata geçirmek için yoğun bir biçimde çalıştıklarını belirtti.

Akkuyu'da işler 6 ay önden gidiyor

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Akkuyu Nükleer Santral Projesini hayata geçirmek için yoğun bir biçimde çalıştıklarını belirtti.

Akkuyu NGS A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Akkuyu Nükleer Santral Projesini hayata geçirmek için yoğun bir biçimde çalıştıklarını belirterek, ''Proje planladığımızdan daha hızlı ilerliyor. Bu tempoyla gidersek yaklaşık 6 ay kazancımız olacak'' dedi.

Kasumov yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Birliği Müktesebatına yaklaşmasının ve her geçen gün artan enerji ihtiyacının Akkuyu Nükleer Santrali Projesini kendileri için cazip kıldığını söyledi.

Dünya'nın en güvenli nükleer santralini yapmak için kolları sıvadıklarını belirten Kasumov, olası nükleer sızıntıya karşı projede 4 tane güvenlik bariyerinin yer aldığını bildirdi.

Kamuoyundaki siyasi ve çevresel tepkileri en aza indirmek için hakla ilişkiler çalışmalarına ağırlık vereceklerini aktaran Kasumov, şunları kaydetti:

''Mersin ana yer bizim için. Öncelikli olarak oradaki halkın ikna edilmesine çalışacağız. Bunun için orada bilgilendirme ofisi açarak, halka diğer teknolojilerden farklı bir teknoloji getirdiğimizi anlatacağız.

Bu bürodan daha sonra Ankara ve İstanbul'a da açacağız. İnsanlara 'proje emniyetli' demekle yetinmeyeceğiz. Hangi özelliğinden dolayı emniyetli olacağını halka izah edeceğiz.''

Kasumov, projenin ön evresinde bulunduklarını, keşif çalışmaları ve arazi devirleriyle uğraştıklarını belirterek, ''Proje planladığımızdan daha hızlı ilerliyor. Bu tempoyla gidersek yaklaşık 6 ay kazancımız olacak.

Daha önceden denizde inşaat çalışmasına başlama tarihini 2013'ün son altı ayı olarak planlıyorduk. İşlerin hesaplanandan erken yürümesiyle bugün bu seviyeye 2012'nin sonu 2013'ün başı gibi geleceğimizi umuyoruz.

Tek sıkıntı projenin uygulanış biçimi. Dünyanın ilk yap-işlet-devret modeliyle yapılacak nükleer santrali olacağı için bizi biraz zorlayacak'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim