• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

AKP'li Öznur Çalık'tan THY'ye teşekkür

AKP'li Öznur Çalık'tan THY'ye teşekkür
THY yolcularına ücretsiz ikram edilen kayısı paketi içinde; bir adet gün kurusu, bir adet de kükürtlü kayısı yer alıyor...

 

Malatya'nın dünyaca meşhur kuru kayısısının uçak yolcularına bedava dağıtılmaya başlandığı ve böylece hem ikram, hem de reklam olduğu bildirildi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu ile görüşmelerimiz neticesinde, yıllardır konuştuğumuz ancak bir türlü uçuramadığımız kayısımızı, nihayet 10 Aralık 2012'den beri Türk Hava Yolları'nda uçurmaya başladık. 204 noktada 30 milyon yolcuya ikram edilecek" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Yüzde 75'i THY ve yüzde 25'i de Malatya Pazarı tarafından karşılanıp THY yolcularına ücretsiz ikram edilen kayısı paketi içinde; bir adet gün kurusu, bir adet de kükürtlü kayısı yer alıyor. Jelatinli paketin üzerinde ise 'doğal mucize Malatya kuru kayısısı' yazıyor. Kayısının içindeki maddelerin yer aldığı Türkçe ve İngilizce yazıda da, bilgilendirme yapılıyor.
 
Öte yandan, kayısının yararları ise şöyle belirtiliyor: "Tok tutması nedeniyle diyet yapanların tercih ettiği meyvelerden, kanseri önleyici ve tansiyonu düşürücü özelliğe sahip, bağırsakları iyi çalıştırdığından kilo verilmesini kolaylaştırıyor. Kayısı iyi bir beta karoten kaynağı, akciğer ve mide kanserlerinden koruyucu özelliğe sahip, yorgunluk giderici, beslenme problemi olan yaşlıların potasyum eksikliğine bağlı depresyon sorunlarının giderilmesinde çok faydalı olup, ayrıca gırtlak iltihabına ve astıma da iyi geliyor. Astımda balgam söktürücü özelliğe sahip, kabızlığı önleyici, ayrıca gece körlüğünü de önlüyor. Yaşlanmaya karşı vücudu koruyor. Beynin düzenli çalışmasını sağlıyor, strese iyi geliyor. Ülserin iyileşmesinde de rol oynarken, kan yapımını artırarak kansızlığa iyi geliyor, karaciğere iyi geliyor. Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olmasını sağlayan kayısı, kansere karşı koruyor, kalp kaslarını kuvvetlendirip daha düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Böbreklerde oluşan taşların azalmasında da rol oynuyor. Kuru kayısılar da, potasyum bakımından daha zengin oluyor." 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim