• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Aksu ve Manavgat'a yat limanı yapılacak

Aksu ve Manavgat'a yat limanı yapılacak
Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz Antalya'da Aksu Deresi ve Manavgat ırmağına yat limanı yapılacağını söyledi.

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Antalya bölgesindeki marinaların kara ve deniz hizmetleriyle birlikte değerlendirildiğinde ortalama doluluk oranının yüzde 68 olduğunu, Alanya Marina'nın ise yüzde 70 dolulukla çalıştığını söyledi.

Marinalarda yer yok

Bölgede artan yabancı ziyaretçi talebi nedeniyle marina inşaatlarının öncelik kazandığını vurgulayan Kaçmaz, ''Sadece deniz hizmetleri değerlendirildiğinde Çelebi Marina, Kemer Türkiz ve Finike Setur marinalarında yer yok. Alanya Marina yüzde 70 dolulukla çalışıyor'' dedi. Antalya bölgesindeki marinalarda en çok Amerikan bayraklı yatlara hizmet verildiğini vurgulayan Kaçmaz, ikinci sırada İngilizler'in, sonra da Almanlar'ın geldiğini söyledi.

RUS BAYRAKLI TEKNELER

Kaçmaz, özellikle Rusya bayraklı teknelerin marina hizmeti taleplerinde artış olduğunu, yeni müşteri gruplarının Ruslar olduğunu söyledi. Kemer ve Finike'deki marinaların kapasite arttırımı için projelendirildiğini, Demre'de bir yat limanı için çalışmaların sürdüğünü, Gazipaşa'da ise yat limanı yatırımının başladığını dile getiren Kaçmaz, Kalkan'ın da orta ölçekli bir yat limanına ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Yabancıların yanı sıra bölge insanının da ihtiyaçlarının arttığını dile getiren Kaçmaz, ''Yerli ihtiyaç sahipleri için marinalardan daha çok barınak yapılması gerekiyor. Yat limanı ya da marinalardaki bağlama yerleri, tekne sahiplerine pahalı geliyor. Yerel yöneticilerin halkın bu talebini görmezden gelmemesi gerekiyor. Yöre insanı çok lüks hizmetler istemiyor'' diye konuştu.

İKİ TANE YENİ YAT LİMANI

Antalya'da denizleri doldurmak yerine nehir içlerine marina ve yat limanları yapılması modelinin kabul gördüğünü anlatan Kaçmaz, Aksu Deresi'nde mutabakat sağlandığını dile getirdi. Kaçmaz, Aksu Deresi'ndeki çalışmaların tamamlanması durumunda bölgenin 2015 yılında bin 200 kapasiteli bir yat limanına kavuşacağını söyledi. Aynı modelin Manavgat Irmağı için de söz konusu olduğuna işaret eden Kaçmaz, ırmağa bir ya da iki tane yat limanı yapılacağını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim