• BIST 9548.09
  • Altın 2489.856
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.5447
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Aktaş, Automechanika fuarı’na çıkarma yaptı

Aktaş, Automechanika fuarı’na çıkarma yaptı
Dünya çapında yapılan büyüme ve marka bilinirliği projesi çerçevesinde ortaya çıkan ve sektörünün aksine sarı ve siyah renklerden uzak mavi renk ile tanımlanan yeni kurumsal kimliğini ilk olarak fuarda sergiliyor.

Yeni marka stratejisini; güven veren, değerli ilişkiler kuran, başarıyı paylaşan, dayanıklı ve ileri görüşlü bir yapılanma olarak tanımlayan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; “Türkiye’nin dünyaya açılma politikaları Aktaş’ın da hedefleri ile beraber Aktaş vizyonunda yeni kurumsal kimlikle yeni bir açılım noktasına geçildi. Bu açılımın Türkiye’den tüm dünya şirketlerine de bir mesaj olması gerektiğini önemle altını çizerek anlatıyorum. Frankfurt Fuarı’nda 250 civarında Türk firması var. Bu lansman ile Türkiye’deki üreticilerin de bu sinerji ile yeni açılımlar yapması en büyük temennimiz ve bu sinerjiyi de yarattığımıza inanıyoruz. Aktaş’ın görevi Türkiye’nin ve Türk firmalarının dünyanın dört bir yanında daha iyi ve başarılı işler yapabilmesi için bildiklerini ve paylaşımlarını sürekli kılmaktır.

 
6 kıtaya yayılmış, 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, markaları güvenin ve kalitenin timsali olmuş, dünyanın dört bir yanındaki üretim tesislerinde birçok milletten ve kültürden insanın çalıştığı Aktaş, 2023 yılında sektörünün dünya lideri olmayı hedefliyor. Bu sebeple, yenilikçi, öncü ve lider bir şirket olmak, ilklere imza atmak hep önceliğimiz. Kalıcılık ve sürdürülebilirlik hedefleri ise başarımızın sırrı. Büyümeye devam eden sektörümüzde dünya ortalamasının üstünde bir büyüme oranıyla, 2023 yılına kadar ülkemizin kendi sektöründe dünya lideri haline gelmeyi başarmış ilk Türk şirketi olmayı hedefliyoruz. Dünyada bir ilki temsil eden, tamamen Türk mühendisliğinin eseri ve dünyanın ilk renkli körüğü olan, patenti AR-GE departmanımıza ait TwicePower teknolojisiyle üretilen Aktaş Newtone renkli körüklerini merkezimiz olan Türkiye’den sonra bugün ilk defa dünya kamuoyu ile de paylaşıyoruz” dedi.
 
Aktaş Holding’in 3. Kuşağı AR-GE’yi Önemsiyor
 
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serkan Aktaş ise ; “ Bizler Aktaş Holding’i ileriye taşıyacak olan 3. Kuşak yöneticiler, farklılaşma noktası olarak AR-GE’yi seçtik. Bu çerçevede Ar-GE yapımızı; Aktaş AR-GE Merkezi bünyesinde büyük bir araştırma merkezine dönüştürüyoruz. Bu yıl yapacağımız 19 patent başvurusunu gelecek yıl yüzde 200 seviyesinde arttırmayı hedefliyoruz. AR-GE merkezimizin aktif olarak işe başlaması ile birlikte bu alanda daha da hızlı gelişeceğiz. Özellikle hafif ticari araçlara ve trenlere yönelik yaptığımız projeler ile gelecek yıllarda büyük ses getireceğiz.  2023 yılında dünya lideri olmanın tek yolu AR-GE’den geçiyor. Bizler de Turquality kapsamında da yer alan markalarımız ile dünyanın en önemli markaları arasına adımızı yazdırmak istiyoruz” dedi.
 
“Agresif Büyüyeceğiz”
 
Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt da Aktaş Holding’in yeni yatırım hedefleri ile doğru orantılı olarak yeni kurumsal kimliğin de devreye girdiğini aktardığı konuşmasında; “2012 yılı için hedefimiz ciromuzu 130 milyon Euro’nun üzerine taşımaktı. Yılın ilk yarısı sonunda gördük ki rakamlara ulaşma konusunda herhangi bir sıkıntımız olmayacak. Agresif bir pazarlama sürecine girdik. 2023 yılına kadar satış ve büyüme hedeflerimizi net olarak belirledik. Katma değeri yüksek ürünlerle uluslararası ölçekte rekabet gücümüzü daha da artırmak üzere AR-GE’ye odaklanıyoruz. Ürün yelpazemizi daha da genişleteceğiz. Aktaş Holding, bir dünya şirketi olma yolunda, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı kurmak adına her türlü girişimi yapıyor. Bunun için marka konumlandırma konusunda dünya çapında bir çalışma yaparak kendimizi farklılaştırdık ve sektöre yeni bir açılım getirdik. Her hareketimizde cesur davrandığımız gibi yeni kurumsal renklerimizde de cesur davrandık” dedi.
 
Aktaş: Her yolculuğunuzda sizinle
 
Yeni kurumsal kimlikte Aktaş değerlerinin de belirtildiğini ifade eden Aktaş Holding Pazarlama Müdürü Özlem Öztürk Bilal ise konuşmasında; “Değerlerimizi; en iyiyi hedefleyen, akıl ile hareket eden ve değişimi yaratan bir yapı ile örtüştürdük. Yeni amblemimiz, kauçuğun esnek ve konforlu yapısıyla, dengenin birleşiminden oluşuyor. Aktaş’ın kurum markası, sektörde rastlanılmamış bir güven rengiyle farklılaşıyor. Pazarlama stratejilerimizi de pazarlama hedeflerimizle uyumlu olacak şekilde her segmente uygun markalar piyasaya sunarak hayata geçiriyoruz. İşte tüm bu farklılıklarımızın yanına başarılı AR-GE projelerimizden bir tanesi olan renkli körük projemizi de eklediğimizde sektörümüzde önemli bir fark yaratacağımıza inanıyoruz. Dünyadaki mevcut körüklerden daha dayanıklı ve daha hafif olan Aktaş Newtone, yüzde 60 daha uzun ömürlü. Optimum malzeme kullanıldığı için daha hafif ve esnek olan körüğü taşıması ve montajı da kolay. Ürün tüm bu özelliklerinin yanı sıra daha çevreci. Yaptığımız dayanıklılık testlerinde rakip ürünler 1.862.000 deneme sonunda ömrünü tüketirken, TwicePower teknolojisi ile üretilen Aktaş Newtone 5.769.000 deneme döngüsünü tamamladı. Bu performansı kullanıcılar da fark etti.  İşte bu nedenle ürünün satışları 5 ayda yıllık hedefimizin üzerine çıktı” diyerek açıklamasını tamamladı.
 
0.20120912152147.jpg
 
1.20120912152200.jpg
 
2.20120912152215.jpg
 
3.20120912152225.jpg
 
4.20120912152251.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim