• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Aktaş Çin'deki yeni tesinin temelini attı

Aktaş Çin'deki yeni tesinin temelini attı
Aktaş Holding, Çin Halk Cumhuriyeti ’de planladığı 12,5 Milyon dolarlık yeni yatırımı için ilk adımını attı.

Aktaş Çin'deki yeni tesinin temelini attı

Aktaş Holding, 12.500 metrekare alana sahip olacak yeni üretim tesisinin temelini Bursalı işadamlarının katılımı ile attı. 2009 yılından beri Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan, hava süspansiyon körüğü üretiminde Avrupa’nın en büyük, yüzde 16’lık payıyla dünyanın ise 3’üncü büyük firması olan Aktaş Holding, Çin Halk Cumhuriyeti ’de planladığı 12,5 Milyon dolarlık yeni yatırımı için ilk adımını attı.

Halen Çin Halk Cumhuriyeti’nin Zhejiang eyaletinin Huzhuo kentine bağlı Changxing bölgesinde ilk kurduğu fabrikada üretime devam eden Aktaş Holding, 12.500 metrekare alana sahip olacak yeni üretim tesisinin temelini Bursalı işadamlarının katılımı ile attı.

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan, 80’den fazla ülkede ürünleri satılan, bağımsız yedek parça grubunda dünyanın en geniş ürün gamına sahip, küresel güveni, yerel samimiyetle birleştiren, hava süspansiyon körüğü sektöründe dünyada ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, Çin yatırımlarını hızlı bir şekilde hayata geçiriyor.

Dünya çapında aldığı yatırım kararlarının ilkini hızlı bir şekilde Çin Halk Cumhuriyeti’nde uygulamaya koyan Aktaş Holding, 2009 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nde ilk kurduğu fabrika ile başladığı üretimini, 2011 yılı sonu itibari ile 12.500 metrekare alanda kuracağı yeni üretim tesisinde sürdürecek.

Küresel bir marka olarak, Dünya devi Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretim yapıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş; “Çin Halk Cumhuriyeti bizim için önemli bir iş ortağıdır. İyi dostluklar kurduğumuz, kaliteli üretim yaptığımız, en verimli iş ürettiğimiz lokasyon Changxing lokasyonudur. Çin Halk Cumhuriyeti bu anlamda bizim felsefemize çok uygun. Çünkü biz küresel güven ve yerel samimiyet diyoruz. Çin Halk Cumhuriyeti’nin dinamizmi ve iş yapış biçimleri bize katkı sağlıyor. Aktaş Holding olarak Brezilya, ABD, Almanya, Bulgaristan ve Türkiye’de yaptığımız yatırımların yanı sıra bir süredir Çin Halk Cumhuriyeti’nde yaptığımız üretim ile uluslararası bir şirket olarak hareket ediyoruz. Şimdi ise dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki yatırımımızı büyütüyor ve geliştiriyoruz. Çin Halk Cumhuriyeti bizim için Asya’ya açılımın kilit noktası olacak” dedi.

“2 yıl içerisinde 1,5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olacağız”

Temelini 19 Mayıs’ta attıkları fabrika binasını 2011 yılında bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Aktaş; “2 yıl içerisinde fabrikamız tam kapasite ile üretime başlayacak. Bu aşamada Çin Halk Cumhuriyeti’nde 200 kişilik bir istihdam hedefliyoruz. Bölgede istihdam katkısı ile birlikte 1.500.000 ürün üreterek Çin Halk Cumhuriyeti’nde konforlu ürün ve yolcu nakli için çok sayıda ürünümüzü piyasaya sürüyor olacağız. Yatırım alanımız 12.000 metrekare olacak. Bu büyüklükte bir yapı ile tüm dünyadaki üretim alanımızı yüzde 50 arttırmış olacağız. Yatırım bedeli için şu anda öngörümüz 12,5 milyon dolar. Bu yatırım ile Çin Halk Cumhuriyeti içerisinde belirli bir pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz. Bölgede üretimini yaptığımız ürünleri kısa süre sonra Kanada, ABD ve Meksika gibi ülkelere de ihraç ederek Çin Halk Cumhuriyeti’nin büyümesi için çalışan lokomotif şirketlerden bir tanesi olacağız. Bu da her yıl büyüme rekorları kıran Çin Halk Cumhuriyeti’ne Türk menşeli bir firma olarak katkımızı ortaya koyacak. Bu katkıyı gelecek yıllarda hızla arttırmak hedefindeyiz. Biliyoruz ki bölgede yaptığımız yatırımlar kısa süre içerisinde katma değere dönüşecek ve Aktaş Holding olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde büyümeye, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. İşte bu iş anlayışı ile yapmış olduğumuz bu yatırımın hem Çin Halk Cumhuriyeti’ne hem de Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

Temel atma törenine Türkiye Shanghai konsolosu Deniz Eke, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman ile çok sayıda Türk işadamı katıldı.

Temel atma töreni sonrası Türk işadamları, Çinli firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. Özellikle bu iş görüşmelerinin verimli geçmesi için çaba gösteren Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, ülkelerarası ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydederek, “Bu tarz etkinlikler sayesinde iki ülke arasındaki işbirliklerini arttırmak için de çalışıyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim