• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

AkzoNobel Avrupa’da bir ilke imza attı

AkzoNobel Avrupa’da bir ilke imza attı
Dünyanın en büyük küresel boya ve cephe kaplama şirketi AkzoNobel Interpon Toz Boya, bir binek aracın tüm gövdesini tek kat toz boya ile boyayarak, Avrupa’da bir ilke imza attı.

AkzoNobel bir ilke daha imza attı

Dünyanın en büyük küresel boya ve cephe kaplama şirketi AkzoNobel Interpon Toz Boya, bir binek aracın tüm gövdesini tek kat toz boya ile boyayarak, Avrupa’da bir ilke imza attı.

AkzoNobel’in renk verdiği gövdesi mat siyah pütürlü toz boya ile boyanmış Avrupa’nın ilk binek aracı olma özelliğini taşıyan Citroën DS4 Cannes SURCAR 2011 Kongresi’nde tanıtıldı. AkzoNobel, otomotiv sektörüne yönelik sürdürülebilir son kat boya çözümleri geliştirmeye ve kendi sektörüne de örnek olmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük küresel boya ve cephe kaplama şirketi AkzoNobel’in renk verdiği ve Cannes SURCAR 2011 Kongresi’nde tanıtılan Citroën DS4, gövdesi mat siyah pütürlü toz boya ile boyanmış Avrupa’nın ilk binek aracı olma özelliğini taşıyor. Citroën DS4’ün bağlı bulunduğu PSA PEUGEOT CITROËN grubu ile yapılan ilk denemeler neticesinde Interpon A 5000 serisi ürünü uygulanılarak üretilen model ve yeni boya teknolojisi PSA Peugeot Citroën tarafından Cannes’da tanıtılmaya değer görüldü.

Global Otomotiv Pazarlama Müdürü Marie Cécile Dekker yeni teknolojiyi, “Bu bizim gurur duyduğumuz ve toz boyayı bir adım ileriye taşıyan büyük bir gelişme” olarak değerlendiriyor ve ekliyor: “Geçmişte, toz boya temel olarak jant ve trim alanları gibi otomotiv parçaları üzerinde uygulanır, otomotiv sektörünün gereklilikleri olan estetik değer ve yüksek performans gibi özellikleri sağlardı. Şimdi ise araç gövdesinin tasarım özelliklerini geliştiren, yenilikçi, eşsiz ve ilginç farklılaştırmalar sunan siyah mat pütürlü gibi yepyeni yüzeyler önerebiliyoruz. Bu tarz dizayn konseptleri sınırları zorlarken, otomotiv dünyasındaki tasarım ekiplerine ilham kaynağı oluyor.”

AkzoNobel’den otomotive özel çevreci, kaliteli ve ekonomik boya çözümleri

Gövde boya alternatifi olarak toz boya, karbon ayak izi ve maliyetlerini teknik kalite ve performanslarından ödün vermeden düşürmeyi hedefleyen otomotiv üreticileri için yeni bir çağın başlangıcını oluşturuyor. AkzoNobel Interpon otomotiv boyaları, sektörde yaş boyalara güçlü bir alternatif sunuyor. Tek kat toz boya sistemi, süreç adımlarını azaltırken, enerji tüketiminde de ciddi düşüşler gerçekleştiriyor.

Akzo Nobel Satış Müdürü Kevin Hales “Otomotivde toz boyanın son kat olarak kullanımının ilk örneği bu değil. Yıllardır ticari ve binek araçları boyuyor ve güvenilir gelişmeler kaydediyoruz. Ürünü ve uygulama tekniklerini geliştirmek için yoğun bir emek harcanırken, ürünün çok yüksek kalite beklentilerini karşılandığından ve Avrupa binek araç sektörü için uygun olduğundan emin olabilmek adına PSA Peugeot Citroën grubu ile yakın çalışma içerisindeydik” dedi.

PSA PEUGEOT CITROËN başta Mulhouse fabrikasında 2003’ten beri kullanmış olduğu astarlar olmak üzere, toz boyalarda önemli ölçüde tecrübeye sahip. PSA Peugeot Citroën Son Kat Malzeme Uzmanı Antoine Vieu, “Bu proje müşteri beklentilerini daha yenilikçi efektler ile karşılıyor. Üstelik hayal edebileceğimiz en basit yöntemi kullanmamıza olanak tanıyor. Bu yöntem sayesinde kataforez üzerine tek kat boya direkt tam otomatik olarak uygulanabiliyor.” şeklinde bilgilendirdi.

PSA Peugeot Citroën yeni yüzey efekti için sadece toz boya istemekle kalmadı, aynı zamanda plastik gövde panellerinde de uyumlu bir görünüm talep etti. AkzoNobel Otomotiv ve Havacılık Boyalarından Sorumlu Regis Garcia’ya göre: “Bizim için kritik olan yüksek kalitede estetik uyumunu sadece renkte değil, aynı zamanda yüzey efektinde de yakalayabilmekti. Citroën DS4 AkzoNobel’in zorlu görevlerin altından başarı ile kalkabildiğinin en büyük kanıtıdır.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim