• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Alabora olan teknede kaybolan 17 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Alabora olan teknede kaybolan 17 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor
Sabah saatlerinde Rumeli Feneri 3 mil açıklarında alabora olan Torun isimli teknenin Türk kaptanı dahil, Afgan ve Suriye uyruklu 43 kişiden 20 mültecinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kazazede ise sağ olarak kurtarıldı.

Sabah saatlerinde Rumeli Feneri 3 mil açıklarında alabora olan Torun isimli teknenin Türk kaptanı dahil, Afgan ve Suriye uyruklu 43 kişiden, 20 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kazazede ise sağ olarak kurtarıldı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Torun isimli 12 metre boyundaki balıkçı teknesi ile dün Bakırköy sahilinden Romanya'ya gitmeye çalışan, 43 kişinin yer aldığı tekne, bilinmeyen bir sebepten dolayı İstanbul Boğazı Kuzey Girişine 3 mil açıkta, alabora olarak battı.

Teknede bulunan Türk kaptan dahil 43 kişiden, 6'sı bölgede bulunan balıkçı tekneleri ve Kıyı Emniyeti acil müdahale botları tarafından kurtarılırken, 20 kişinin ise cesedine ulaşıldı.

KAÇAKLARI TAŞIYAN TEKNEDE DERİN YARIKLAR OLUŞMUŞ

Deniz Haber Ajansı'nın, bölgede arama-kurtarma faaliyetlerine katılan balıkçılardan aldığı bilgiye göre, kaçakları taşıyan teknenin, denize batan kısmında geniş yarıklar oluştuğu belirtildi.

Deniz Haber Ajansı'nın bilgisine başvuruduğu denizcilik uzmanları; alabora olan teknede oluşan yarıkların bir deniz aracının çarpması ile oluşabileceği ifade edilirken, teknenin küçük olmasından dolayı o bölgede seyir yapan başka bir geminin çarpması ile kaçakları taşıyan teknenin batma ihtimalinin olduğu kaydedildi.

YARI BATIK TEKNE, BÜYÜKDERE'YE GETİRİLİYOR

20 kişiye mezar olan yarı batık vaziyette bulunan Torun isimli teknenin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'en aitKIYEM-3 isimli Acil Müdahale Botu'nun yedeğinde çekilerek, Büyükdere'ye getirilirken, kayıp olan 17 kişinin arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Karadeniz'de devam eden arama ve kurtarma operasyonuna, bölgede bulunan balıkçı tekneleri ile birlikte, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 7 adet deniz aracı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 4  adet tahlisiye botunun katıldığı belirtildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim