• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Alanya Limanı'nda % 30 artış bekleniyor

Alanya Limanı'nda % 30 artış bekleniyor
ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç, bu yıl limana yanaşacak gemi sayısında yüzde 30 artış beklendiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl 33 gemi geldiğini hatırlatan Taç, "Bu yıl sayının 45 olmasını hedefliyoruz" dedi.

ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç, bu yıl limana yanaşacak gemi sayısında yüzde 30 artış beklendiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl 33 gemi geldiğini hatırlatan Taç, "Bu yıl sayının 45 olmasını hedefliyoruz. Artık kış aylarında da gemiler gelmeye başladı. Bu durum ilçe ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Limanın bulunduğu bölge sayesinde turistlerin 10 dakikada şehrin merkezine ulaşabilmesi, Alanya'nın tarihi ve doğası da gemi sayılarının artmasında önemli rol oynuyor" dedi.

Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (ALİDAŞ) 2012 yılında gelen 33 kruvaziyer geminin 2013 yılında 45 kruvaziyer gemiye çıkmasını bekliyor. Geçen sene 9 sefer düzenleyen Thompson isimli İngiliz gemisi bu yıl ise sefer sayısını 18'e çıkardı. Yine geçen sene 9 seferden 3'nü gerçekleştiren Norvegian isimli gemi ise iptal olan seferini de bu yıl gerçekleştirerek toplamda Alanya'ya 15 sefer düzenleyecek. Ortalama olarak 3 haftada bir gemi geldiğini belirten ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, 2013 yılında gelen gemi sayısının 2012'ye oranla yüzde 30 artacağını belirtti. Kış aylarında da Alanya'ya gemilerin gelmeye başladığını söyleyen Taç, "Yönetim kurulumuzun yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Norvegian isimli gemi Alanya'ya seferler düzenlemeye başladı. Bu kış ilk 4 seferini gerçekleştiren gemi bugün de yaklaşık olarak 2 bin 500 yolcu ile Alanya'ya geldi" dedi.

"ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR"

Kışın da Alanya'ya geminin gelmesinin şehir ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Taç, "Gelen gemi sayısını daha da arttırdığımız zaman Alanya ekonomisine kışın da girdiler sağlanacak, esnafımıza ve ticaret yapan arkadaşlarımıza büyük katkıları olacağına inanıyorum. Gemilerin Alanya'ya geliş sayılarına baktığımız zaman ilk olarak üç gemiyle başlayan bir firma ertesi sene bunu 4'e,5'e daha sonra da 6'ya 7'ye çıkarıyor ve devamlı olarak artış sağlanıyor. Bu durumun en büyük sebeplerinden birisi de Alanya Limanı'nın şehirle iç içe bütünleşmiş olması. Yolcu limana geldiği zaman yürüyüş mesafesinde şehre ve alışveriş mekanlara ulaşabiliyor." diye konuştu.

"LİMAN YÜZ BİNLERLE TANIŞIYOR"

Alanya'nın tarihiyle, doğasıyla güzel bir şehir olmasının da gemi sayılarını arttırdığını belirten Taç, gemiden inen turistler 10 dakika da şehrin merkezine ulaşıyor ve karşılarında çok güzel bir şehir çok güzel bir kale bulduklarını bunun için de bu artışların normal olduğunu kaydetti. Alanya Limanı'nın geçmişte 10 bin 20 bin yolcuyla ancak tanışabildiğini söyleyen Taç, " Şimdi ise liman yüz binlerle tanışıyor" dedi.

"ULAŞIM, OLMAZSA OLMAZDIR"

Akdağ Kayak Projesi'nin 20 yıllık bir proje olduğunu söyleyen Taç, "Bir takım projelerin gerçekleşebilmesi için bazı olmazsa olmazlar vardır. Bunların başında da ulaşım gelir. Şimdi bir Akdağ'ın havaalanına uzaklığı 150 km civarında. Antalya Havaalanı'na vatandaş inecek oradan takımlarıyla birlikte Akdağ'a kayak yapmaya gidecek. Bu bir külfet. Vatandaş ulaşımı daha kolay olan yerleri tercih eder. Akdağ Projesi'nin gerçekleşmesi bana göre Gazipaşa Havaalanı'yla bağlantılıydı. Şimdi havaalanı çalışmaya başladı. Bundan sonraki dönemde de bu proje gerçekleşir diye ümit ediyorum. Ulaşım kolaylaştıktan sonra da artık rekabet gücü elde etmiş oluruz." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim