• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Alanya Marina, 20 mega yatı ağırlayacak

Alanya Marina, 20 mega yatı ağırlayacak
Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl hizmete açılan ancak resmi açılışı henüz yapılmayan Alanya Marina, ABD, Kanada ve Avustralyalı yatçıların yanı sıra Lübnan'dan gelecek 20 mega yatı ağırlamaya hazırlanıyor.

Alanya Marina, 20 mega yatı ağırlayacak

Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl hizmete açılan ancak resmi açılışı henüz yapılmayan Alanya Marina, ABD, Kanada ve Avustralyalı yatçıların yanı sıra Lübnan'dan gelecek 20 mega yatı ağırlamaya hazırlanıyor.

Alanya Marina AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu yaptığı açıklamada, bu sene marinada 180 tekneyi ağırladıklarını söyledi. Alanya Marina'da yapım çalışmalarının yeni tamamlandığını hatırlatan Kaptanoğlu, resmi açılışı henüz yapılmayan marinada, inşaat çalışmalarının sürdüğü 2009 yılında ise 120 yatın ağırlandığını bildirdi. Yıl sonuna kadar Alanya Marina'da 1 milyon lira ciro yapmayı hedeflediklerini ifade eden Kaptanoğlu, gelecek yıl bu rakamı yüzde 25 artırmak hedefiyle çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Alanya Marina'da ABD, Kanada, Avustralya, Finlandiya gibi dünyanın bir çok yerinden yatçıları ağırladıklarını anlatan Kaptanoğlu, kış döneminde Akdeniz çanağında konuşlanan mega yatları Alanya'da ağırlamayı hedeflediklerini vurguladı. Kaptanoğlu, Lübnan'dan 20 mega yat sahibini de gelecek yıl Alanya Marina'da ağırlayacaklarını kaydetti. Alanya Marina'nın uluslararası alanda tanıtımını yaptıklarını bildiren Kaptanoğlu, ''Akdeniz'de konuşlanan teknelerin Alanya'ya da gelmesi için fuarlarda çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa'daki tüm yat fuarlarına katıldık, yelken kulüpleriyle bağlantılar kurduk. Onlara özel indirimler sağlayarak, çeşitli yarışlar da düzenleyeceğiz. Kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz'' dedi.

Alanya Marina'nın Antalya'nın doğusundaki tek yat limanı olduğunu belirten Kaptanoğlu, şöyle devam etti:

''Alanya Marina, doğudan gelen tekneler için ilk durak olacaktır. Bölgede, bakım ve onarım hizmeti veren önemli bir kışlama limanı olmayı hedefliyoruz. Yazın ise önemli bir geçiş limanı olacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra değişiklik arayan yatçılar için yeni bir destinasyon olacak. Dünyanın bir çok yerinden yatçılar geldi. Bu da limanımıza gösterilen ilginin giderek artacağını gösteriyor.''

Alanya Yat Limanı Projesi 1990'lı yıllarda hazırlanarak Dinek Mahallesi Akhan mevkisinde inşa edildi. Geçen yıl kısıtlı olarak faaliyete geçen marinada restoran, kafeterya, konaklama tesisi, yat sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik 20 dükkan, acente, hamam, sauna, spor merkezi, tenis kortları da bulunuyor. Ortakları Alanyalılar'dan oluşan şirket tarafından tamamlanan ve toplam 7 milyon dolara mal olan Alanya Marina'da 287'si denizde, 160'ı karada olmak üzere, aynı anda 447 yat barınabiliyor. Marinada yatlara bakım ve onarım hizmeti de veriliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim