• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Alanya, turizmde gözünü Avrupa'ya dikti

Alanya, turizmde gözünü Avrupa'ya dikti
İsrail ile yaşanan diplomatik kriz sonrası kruvaziyer turizminde yaklaşık yüzde 60 zarara uğrayan Alanya, gözünü Avrupalı turiste dikti.

Alanya, turizmde gözünü Avrupa'ya dikti

İsrail ile yaşanan diplomatik kriz sonrası kruvaziyer turizminde yaklaşık yüzde 60 zarara uğrayan Alanya, gözünü Avrupalı turiste dikti.

Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik AŞ (ALİDAŞ) verilerine göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde kruvaziyer turizminde bu yıl, geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 60 oranında azalma yaşandı. Kruvaziyer turizminde bu yıl Alanya'ya Avrupa'dan 11, İsrail'den 19 gemiyle 21 bin 924 turist geldi. Deniz yoluyla Alanya'ya gelen Avrupalı turist sayısı 10 bin 383, İsrailli turist sayısı ise 11 bin 541 olarak gerçekleşti.

Geçen yıl 62 gemiyle 45 bin 164 İsrailli yolcu ve 12 gemiyle 5 bin 789 Avrupalı yolcu ilçeye gelmişti. Bu verilere göre, ilçeye gelen İsrailli turist sayısında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 75 azalma yaşanırken Avrupalı turist sayısında ise yüzde 98 oranında artış gerçekleşti. Türkiye ile İsrail arasında yaşanan siyasi krizin ardından, İsrail'den gelecek kruvaziyer gemilerinin seferleri iptal edildiği için 31 Mayıs 2010 tarihinden sonra Alanya'ya İsrail'den yolcu gemisi gelmedi.

ALİDAŞ Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu yaptığı açıklamada, İsrail ile yaşanan diplomatik gelişmeler sonrası 60 geminin seferinin iptal edilmesi sonucu ortalama 10 milyon lira ekonomik zarara uğradıklarını bildirdi. Kaptanoğlu, İsraille diplomatik ilişkilerin eski haline dönmeden Alanya'ya bu ülkeden turist gelmesi beklentisi içerisine girilmesinin yanlış olacağını vurgulayarak, Avrupalı turiste yönelik çalışmalara hız verdiklerini anlattı.

Kruvaziyer turizminde alternatif çözümler üretebilmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kaptanoğlu, yıl içerisinde ilçeye gelen Avrupalı turist sayısını iki katına çıkardıklarını ve fuarlara katılarak gelecek yıllar için de turistlerin Alanya'ya gelmesine yönelik anlaşma hazırlığı yaptıklarını söyledi. Kruvaziyer turizminde Avrupalı turistlere yönelik yapılan tanıtım çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini belirten Kaptanoğlu, Thomson Cruises firmasıyla yapılan anlaşma çerçevesinde 3 bin 500 yolcu kapasitesine kadar varan 40 büyük geminin 2011 yılı Ekim ayından itibaren ilçeye gelmeye başlayacağını bildirdi.

Kaptanoğlu, kruvaziyer turizmindeki hedeflerini şöyle anlattı:

'Gelecek yıl için Avrupalı turiste yönelik çalışmalarımız var. ALİDAŞ yönetimi olarak kruvaziyer turizmiyle ilgili bütün fuarlara katılıyoruz. Ayrıca Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği'nin yönetim kurulu toplantılarında üye olarak aktif görev almaktayız. Büyük firmalarla yaptığımız görüşmeler neticesinde şu ana kadar 2011 yaz sonu ile 2012 yıllarının ilk ayında 3 bin 500 yolcu kapasitesine sahip 40 kruvaziyer gemisi ilçemize gelecek. Avrupalı turist taşıyan bu gemilerle her seferinde ortalama 2 bin yolcu geleceğini tahmin ediyoruz. 2013 yılı ve sonrası için bu gemilerin yanı sıra diğer firmalara ait gemilerin de seferlerini ilçemize alarak Alanya Limanı'nın kapasitesini artırmayı hedefliyoruz.'

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim