• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Alanya'da ALİDAŞ’a şok tahliye kararı

Alanya'da ALİDAŞ’a şok tahliye kararı
Alanya Limanı Denizcilik İşletmesi Anonim Şirketi (ALİDAŞ) ile Balıkçılar Kooperatifi arasındaki kazanan taraf balıkçılar oldu.

Alanya Limanı Denizcilik İşletmesi Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Başkanı Kerim Taç ile Şubat Balıkçı Barınağı meselesini konuşan ve Taç’tan, “ALİDAŞ aleyhine açtığınız davayı geri çekin” teklifiyle karşılaşan Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır ve ekibinin, kendilerine ait olduğunu savundukları bölgenin ALİDAŞ tarafından boşaltılması için 10 Nisan’da Alanya Kaymakamlığı’na verdikleri dilekçeye dün Alanya Mal Müdürlüğü’nden son yanıt geldi.

DANIŞTAY ‘BALIKÇILAR HAKLI’ DEMİŞTİ

Alanya Gazetesi'nin haberine göre ALİDAŞ aleyhine açıp kazandıkları davaya hem Alanya Kaymakamlığı’nın hem de Mal Müdürlüğü’nün Danıştay nezdinde itiraz ettiğini ancak Danıştay’ın mart ayının son haftasında verdiği kararla balıkçıların haklı olduğuna hükmettiğini söyleyen Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, “10 Nisan tarihinde Alanya Kaymakamlığı’na bir dilekçe yazarak eski Balıkçılar Kahvesi’nin olduğu alan ile kenarındaki dükkanların derhal boşaltılıp bize teslim edilmesini istemiştik. Balıkçılar Kooperatifi avukatı kanalıyla verdiğimiz bu dilekçede ALİDAŞ’a 15 gün süre tanımıştık. Alanya Mal Müdürlüğü bize son kararını dün bildirdi” dedi.

MAL MÜDÜRLÜĞÜ YAZI GÖNDERDİ

Alanya Mal Müdürü Salih Taşdemir imzasıyla gönderilen yazıda, “Alanya Çarşı Mahallesi sınırları içerisinde Liman Sahası’nda bulunan, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 448,98 metrekarelik yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yapılan ölçüm neticesinde kapalı alanların da söz konusu taşınmaz üzerinde kaldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle yukarıda belirtilen kapalı alanın 2 bin 886 sayılı kanunun 75. maddesi uyarınca tahliye edilmesi, 22 Mayıs 2012 tarihli ve 1.713 sayılı yazımız ile ALİDAŞ Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Tur. ve Tic. San. AŞ.’den istenilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BALIKÇILAR MUTLU

Kararın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, “Bizim davamızdan geri adım atmak gibi bir niyetimiz yok. Yasaya göre Balıkçı Barınağı’nın sahibi biziz. Yüzdük yüzdük işin kuyruğuna geldik. Eski Balıkçılar Kahvesi’nin olduğu alan ile ALİDAŞ’ın kullandığı Gümrük Sahası binasının altındaki dükkanların en kısa sürede boşaltılıp bize teslim edilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim