• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Alanya'da carettalara polis koruması

Alanya'da carettalara polis koruması
Alanya'da sahil kesiminde bazı kişilerin safari turları düzenlediği yönünde ihbar alan ilçe kaymakamlığı önümüzdeki bir aylık dönemde Koru ve Kahyalar sahilinde polis denetimi yaptıracak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Av ve Yaban Hayatı Alanya Daire Başkanlığı işbirliğinde bir dizi tedbir alan Kaymakamlık, yumurtadan çıkma zamanı gelen caretta carettaları korumayı amaçlıyor. Sahil kesiminde bazı kişilerin safari turları düzenlediği yönünde ihbar alan ilçe kaymakamlığı önümüzdeki bir aylık dönemde Koru ve Kahyalar sahilinde polis denetimi yaptıracak.

Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı ise caretta carettaların yuvalarını belli aralıklarla kontrol edecek. Yuvalar önceden hazırlanan tel kafeslerle koruma altına alınacak. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettaların korunması için ilçe halkından destek istedi. Yasaklarla doğanın korunamayacağını belirten Pamuk, "Plajlarımız doğal sit alanıdır. Koru ve Kahyalar sahili ise caretta carettaların yuvalama alanları arasında yer alıyor. Bu nedenle ayrı bir öneme sahip. İçinde bulunduğumuz ayda bu canlıların yumurtadan çıkarak denize ulaşması gerekiyor. Aldığımız duyumlara göre bir grup sahillerde araçlarıyla tur atıyorlar. Bu davranış caretta carettaların yuvalarına büyük zarar veriyor. İlçe halkından bu konuda hassas davranmasını ve karşılaştıkları uygunsuz durumlarda bizleri aramalarını rica ediyorum" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim