• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Alanya'da Mavi Bayrak sayısı 57 oldu

Alanya'da Mavi Bayrak sayısı 57 oldu
Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, Türkiye'nin mavi bayrakta dünya üçüncülüğüne yükseldiğini söyledi.

 

Alanya'da bu yıl Mavi Bayrak alan tesisler, ALÇED tarafından açıklandı. ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, Alanya'da 57 Mavi Bayrak olduğunu belirtti.
 
Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) 2013 yılı Mavi Bayrak almaya hak kazanan tesisleri açıkladı. Geçtiğimiz yıla göre bayrak sayılarında artışın olduğu belirten ALÇED Başkanı Kayhan, Alanya'daki bayrak sayısının 54'ten 57'ye ulaştığını belirtti.
 
Geçtiğimiz yıl Türkiye olarak Mavi Bayrak sıralamasında Alanya'nın dördüncü olduğunu hatırlatan Kayhan, "Bu yıl Fransa'yı geçerek tekrar üçüncülüğe çıktık. Yeni açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de şuan 383 Mavi Bayrak alan tesis, 21 marina ve 13 yatımız var. Antalya Bölgesi'nde ise, 197 Mavi Bayrak, 6 marina ve 5 yat bayrak sayısında Türkiye değil dünya birincisi olduk. Alanya'da ise, 43 plaj ve ek tesislerle birlikte 57 Mavi Bayrak, 1 tane marina ve bir de yatımız var. Bayraklar haftaya elimize ulaşacaklar ve bizlerde bunun dağıtımını yapacağız" diye konuştu. 
 
"ÖNÜMÜZDEKİ SENE HEDEFİMİZ İKİNCİLİK"
 
Geçen yıl Alanya'da 54 Mavi Bayrak olduğunu ifade eden Kayhan, "Geçen yıla oranla artışımız oldu. Geçen yıl ek tesislerle birlikte 54 Mavi Bayrak vardı, bu sene bu sayı 57'ye yükseldi. Aslında 4 artış oldu ama bir tanede kayıp olduğu için sayı 57 oldu. Mavi Bayrak konusunda artışlarımız gelecek yılda devam edecek diye düşünüyorum. Seneye hedefimiz dünya üçüncülüğünden ikinciliğe yükselmek. Tabii ki amaç Mavi Bayrak sayısının çok olması değil, bu kriterlerin yerine getirilerek çevre düzeninin yerine getirilmesi. Onun için çalışmalarımıza büyük bir hızla devam edeceğiz" dedi.
 
"TESİSLERDE ÖNEMLİ BİR SORUNUMUZ YOK"
 
Kayhan, diğer çalışmalar hakkında da bilgi vererek, "Çalışmalarımız devam ediyor. Pazartesi gününden bu yana Ulusal Denetleme Ekibi ile birlikte denetleme yapıyoruz. Yapılan denetimlerde küçük aksaklıklar dışında büyük sorunlar yok. Küçük aksaklıkların yaşanması da tamemen otellerin açılmamasından kaynaklanıyor. Bu sorunlarda bir hafta içerisinde giderilecektir. Haziran ayının ilk haftasında yine denetleme yapılacak" diye konuştu.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim