• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Alanya'da vize sorunu yatları ayırıyor

Alanya'da vize sorunu yatları ayırıyor
Alanya Marina Genel Müdür Yardımcısı Savaş Ayas, marinada bulunan yatların vize sorunu nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Alanya Marina Genel Müdür Yardımcısı Savaş Ayas, marinada bulunan yatların vize sorunu nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Önümüzdeki sezon için hazırlıklara başladıklarını belirten Ayas, vize sorununa çözüm olarak ikametgah tezkeresi alınması gerektiğini söyledi.
Alanya Marina, 200'ün üzerinde yatla yeni sezon hazırlıklarını yapmaya bu ay itibari ile yapmaya başladı. Marinadaki yatların birçoğunun bakım amaçlı olarak bulunduğunu söyleyen Alanya Marina Genel Müdür Yardımcısı Savaş Ayas, bir kısım yatçının da konaklama amaçlı marinada bulunduğunu söyledi.

Yatların her türlü bakımına Alanya Marina teknik departmanı olarak çözümler bulmaya çalıştıklarını ifade eden Ayas, "2012 yılında Türkiye genelinde yat turizminde bir düşüş oldu. Orta Doğu'da yaşanan karışıklıklar ve İsrail'le olan problemlerden dolayı yat trafiğinde bir azalma gözlemledik. Yeni çıkan vize kanunu da, yat turizminin Türkiye genelinde azalmasına yol açtı" dedi.

Yeni kanunla birlikte, yatçılara bazı kolaylıkların sağlandığını belirten Ayas, "Ancak bir yandan da, bu yasa ve düzenlemeler yatçıların kafasında bazı sorular oluşturuyor. Soruların yanı sıra bir de ekstra maliyetler gibi sorunlar oluşuyor ve bu nedenle yatçılar yurt dışına çıkıyor" şeklinde konuştu.

"YAPMIŞ OLDUĞUMUZ TANITIMLAR İŞE YARIYOR"

Türkiye'den ayrılan yatçıların büyük bir kısmının vize sorunundan dolayı ayrıldığını söyleyen Ayas, "Alanya Marina, yapım aşamasında iken birçok kişi marinanın konumundan dolayı buraya yatçıların gelmeyeceğini söyledi. Biz bunun aksini ispatladık. Her geçen yıl gelen yatçıların sayısı artıyor. Bu sayının artmasında bizim yurt içinde ve dışında yaptığımız tanıtım çabaları etkili oluyor" dedi.

"AMACIMIZ YATÇILIĞI SEVDİRMEK"

Alanya turizmine, yat turizminin de eklenerek, turizmin daha farklı bir boyuta ulaştığını söyleyen Ayas, "Burada yaşayan yatçılarımız var. Bunun yanı sıra sadece yat turizminden dolayı gelip Alanya'yı severek ev alıp yerleşen yatçılarımız da oldu. Biz Alanya Marina olarak hafta içinde iki gün ücretsiz verdiğimiz servisle yatçıların Alanya ekonomisine katkılarını sağlıyoruz. Ayrıca, Alanya'da yaşayan yelken ve deniz seven insanlar yeni yatlar alarak ekonomiye katkıda bulunuyor. Bizim hedefimiz, Alanya'da yaşayan yerli halk ve  yerleşik yabancıların Alanya Marina'da yatçılık ve yelkenciliği severek yat sahibi olmaları" diye konuştu.

"VİZE SORUNU İÇİN, İKAMETGAH TEZKERESİ ALINMALI"

Yaşanan vize sorununa çözüm olarak, Yabancı Şube Müdürlüklerinden ikametgah tezkeresi alınmasının yatçılar için gerekli olduğunu vurgulayan Ayas, ücretlerin biraz daha uygun hale getirildiğini, fakat bunun hala yatçılar tarafından ekstra maliyet olarak görüldüğünü belirtti. Bu sorun nedeniyle Alanya Marina'dan ve Türkiye'den ayrılan birçok yatçının olduğuna dikkat çeken Ayas, "Bu konuda marinalar ve deniz ticaret odaları olarak yetkili makamlarla görüşmeler yaptık. Umarım yakında sadece yatçılar için biraz daha farklı bir statü getirebilir. Şaha kalkan yat turizmi bu şekilde destekleneceğine inanıyorum" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim