• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Alanya'da yatlara plaka uygulaması geliyor

Alanya'da yatlara plaka uygulaması geliyor
Alanya Yatçılar Kooperatifi, bölgede ilk kez Kemer’de uygulanan plaka sisteminin Alanya’da faaliyet gösteren yatlara da uygulanması için girişimde bulundu.

Alanya'da yatlara plaka uygulaması geliyor

Alanya Yatçılar Kooperatifi, bölgede ilk kez Kemer’de uygulanan plaka sisteminin Alanya’da faaliyet gösteren yatlara da uygulanması için girişimde bulundu.

Kooperatif Başkanı Yusuf Demirel, plakalandırma sayesinde sektörün daha disiplinli hale geleceğini ve hizmet kalitesinin artacağını belirtti. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Yenialp ise konunun mart ayı meclis toplantısında gündeme alınabileceğini söylerken, kararın meclisten geçmesi halinde plakası bulunmayan yatların limana girişi ve turizm faaliyetinde bulunması engellenecek.

Alanya Yatçılar Gezi Teknecileri ve Su Sporları Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi, yatçılıkta yeni bir uygulamaya hazırlanıyor. Alanya’da faaliyet gösteren yatçılar ve gezi tekneleri işletmecilerini bünyesinde barındıran kooperatif, sektörün daha disiplinli hale gelmesi, sektördeki hizmet kalitesinin yükseltilerek bölgenin imajının geliştirilmesi, başta Alanya liman sahası olmak üzere karada ve denizde yaşanan, turizme ve sektöre zarar veren olumsuzlukların önlenmesi için bazı çalışmalara başladı.

DAHA DİSİPLİNLİ BİR SİSTEM
 
Bu kapsamda tüm üyeleri ile görüşüp mutabakata varan kooperatif, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı, Alanya Liman Başkanlığı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanlığı’na bir rapor gönderdi. Söz konusu mutabakat beyanında özet olarak kooperatif üyesi teknelerin daha disiplinli hale gelerek toplu hareket edilmesini sağlayacak bir sistemin kurulması yönünde görüş birliğine varıldığı belirtildi.
 
İLK KEZ KEMER’DE UYGULANDI
 
Kooperatif Başkanı Yusuf Demirel kooperatif üyeleri ile birlikte dün bu konu üzerine Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Yenialp, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özcan Saraç ve belediye görevlileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Demirel, yolcu taşımacılığı yapan deniz araçları ile seyahat eden yolcuların rahatı güvenliği ve deniz taşımacılığı sektöründe birlik ve düzenin sağlanabilmesi için bölgede ilk kez Kemer’de uygulanan ticari yatların plakalandırılması sisteminin Alanya’da da hayata geçmesini önerdi.
 
 
‘2012’DE HAYATA GEÇMELİ’
 

İlgili kurumlara gönderdikleri rapora ek olarak mutabakat beyanı ile birlikte Kemer’de uygulanan sisteminden notların da bulunduğunu belirten Demirel, “Bu bilgiler ve ekli mutabakat beyanımız ışığında benzer uygulamanın ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile kooperatifimiz işbirliğinde hayata geçirilmesi halinde, bölgemizin ve dolayısı ile sektörümüzün halen içinde bulunduğu olumsuz durumların büyük ölçüde giderileceğine inanmaktayız. Üyelerimiz tarafından da kabul edilen sistemin 2012 yılı turizm sezonu öncesi hayata geçirilmesi için gerekli yardım ve destekleri bekliyor” dedi.

MART AYINDA MECLİS’TE
 
Zabıta Müdürü Yenialp, Demirel’in açıklamalarının ardından önerinin değerlendirileceğini ve gerekli görüşmelerin ardından konunun Alanya Belediye Meclisi’nin Mart ayı Toplantısı’nda gündeme gelebileceğini bildirdi. Karar meclisten geçerse, plakası bulunmayan yatların limana girişi ve turizm faaliyetinde bulunması engellenecek. Kemer’de kooperatifin talepleri doğrultusunda, Kemer Belediyesi Meclisi’nin kabul ettiği sistem Ağustos ayından beri uygulanıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim